Zeci de gospodării și străzi din Brașov, inundate. Un pod din Vrancea, distrus de viitură

Mai multe gospodării din județul Brașov au fost inundate în urma ploilor abundente din ultimele zile. De asemenea, mai multe străzi au fost acoperite în întregime de ape. Probleme și în Vrancea, unde o viitură a distrus un pod în localitatea Nereju, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma pe Facebook.

Pompierii din Brașov au avut zeci de intervenții din cauza inundațiilor cauzate de ploile abundente.

S-a intervenit la peste 30 de solicitari cu autospeciale si motopompe din dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii din municipiul Brasov si din localitatile: Râșnov, Moieciu, Stupini, Sacele, Predeal, Zarnesti, Feldioara.

Pe lângă ploile propriu-zise, cauza inundațiilor, a fost, în unele zone, și revărsarea unor pârâuri care, în mod normal nu ridică mari probleme, așa cum sunt Ghimbășelul sau Bârsa, potrivit ziarului MyTex.

1
2
3
Photo: Libertatea.ro

De asemenea, drumurile din Stupini au fost acoperite de apă după revărsarea pârâului Ghimbășel. În zonă au mers echipe ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Brașov, care au luat măsuri pentru limitarea pagubelor.  

Ploile au făcut ravagii și în Vrancea

O viitură a distrus duminică a distrus un pod important, în localitatea Nereju, din Vrancea.

„O puternică viitură a distrus, din păcate, ambele variante ocolitoare din zona podului mare de peste Zăbala, la Nereju, pe DJ 205 D, pod aflat în reabilitare şi care va fi redat circulaţiei în 2 luni. Accesul pietonal va fi asigurat pe platforma podului precum şi accesul maşinilor de intervenţie rapidă. Facem tot posibilul să rezolvăm cât mai repede situaţia ivită în această dimineaţă!”, a scris preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, duminică, pe Facebook.

Meteorologii au prelungit, duminică,  avertizările meteo de cod portocaliu și galben de ploi abundente și instabilitate atmosferică. 11 județe se află sub avertizare de cod portocaliu, potrivit ANM.

Inundații și pe Valea Prahovei

Pompierii din Prahova au intervenit în zeci de situații noaptea trecută. De asemenea, un copac a căzut pe o pensiune din Buşteni, 10 persoane fiind nevoite să se autoevacueze.

Mai mult, societatea HIDRO PRAHOVA SA a anunţat, duminică, că este nevoită să aplice restricţii la furnizarea apei pentru localităţile Azuga, Buşteni, Sinaia şi Comarnic.

S-a ajuns în această sistuaţie, din cauza manifestărilor meteo extreme care s-au produs pagube uriaşe în zona montană, în noaptea de 28/29 august 2021.

Radio Tequila România