Vremea azi, 29 ianuarie. Ninsorile persistă în majoritatea regiunilor din țară

Vremea azi, 29 ianuarie

Ziua de dumincă ne aduce înnorări și precipitații pe suprafețe restrânse, în sud, în sud-est și parțial în centrul țării.

Vor fi ninsori, lapoviță și trecător burniță. Maximele pleacă de la -2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și ajung la 5-6 grade în Oltenia.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan sunt mulți nori și precipitații slabe, sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul devine mai insistent, temperaturile cresc ușor și se opresc pe la 2 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei predomină vremea închisă. Va cădea lapoviță, va ninge din loc în loc și sunt condiții de polei. Vântul va atinge viteze de 55 km/h și temperaturile trec cu greu de pragul înghețului.

În jumătatea nordică Moldovei și în Bucovina găsim înnorări și precipitații slabe, pe suprafețe restrânse. După prânz se ating valori de cel mult 1 grad cu plus.

În schimb, în nordul Transilvaniei și prin Maramureș găsim vreme mai bună, apare și soarele și temperaturile ajung până la 2 grade.

În vestul țării se anunță înnorări, dar și scurte perioade cu soare. Precipitațiile pot să apară doar sporadic, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de sâmbătă.

În Transilvania ninsorile vin mai ales în zonele de munte. Vântul se intensifică în zona Carpaților Meridionali. Va viscoli ninsoarea și vizibilitatea va fi scăzută. La amiazã se ating -2 grade în depresiuni și 1-2 grade în vestul provinciei.

În Oltenia ne asteaptă o zi cu soare și precipitații izolate. Temperaturile, mai ridicate decât în celealte regiuni, vor ajunge până la 6 grade la Târgu Jiu.

În sudul țării înnorările persistă. Va mai ninge din loc în loc, dar trecător va fi și lapoviță și s-ar putea să apară polei pe șosele. Vântul va avea intensificări în estul Munteniei și maximele se opresc pe la 2 grade.

Vremea în București

În București avem înnorări și precipitații slabe sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie. Vântul va sufla slab și se mai încălzeste puțin. După prânz se vor înregistra în jur de 2 grade Celsius.

Începem săptămână cu vreme închisă. Mai sunt posibile câteva ninsori slabe, vântul va fi domol, iar spre seară și la noapte norii se împrăștie treptat.

Marți se mai încălzește puțin și maxima ajunge la 5 grade, o valoare mai ridicată decât în mod obișnuit. În prima partea zilei mai sunt înnorări și condiții de fulguială, însă mai târziu apare și soarele.

Miercuri soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, dar spre seară se adună norii și trecător va fi lapoviță și s-ar putea să apară polei. În noaptea de miercuri spre joi vor fi condiții de ceață și minima va ajunge la -4 grade la marginea orașului.

Vremea la munte

În zonele de munte vor fi înnorări și ninsori neînsemnate cantitativ. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură. Va spulbera zăpada depusă și în aceste condiții vizibilitatea va fi redusă. Temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele de sâmbătă.

Luni se înnorează din nou. Ninsorile din vest și nord-vest se extind treptat în toată zona montană. În Occidentali și în Orientali o să ningă abundent și continuă să se depună strat de zăpadă. Vântul ajunge la viteze de 60 de km/h, dar la altitudini mari vor fi rafale de peste 80 de km/h.

Ziua de marți aduce tot vreme închisă. O să ningă în majoritatea masivelor, iar vântul mai are unele porniri în zonele înalte.

Miercuri se anunță o zi rece, cu ninsori în cea mai mare parte a zonei montane. Se va forma ceață cu depunere de chiciură și vântul va avea intensificări pe creste.