Vremea azi, 28 ianuarie. Vreme închisă în majoritatea regiunilor. Predomină ninsorile în toată țara

Ziua de sâmbătă ne aduce vreme închisă în majoritatea regiunilor.

Precipitațiile apar în jumătatea sud-estică, în centru și la munte.

Predomină ninsorile, însă în ținuturile vestice și pe litoral plouă sau cade lapoviță.

Maximele pleacă de la -2 grade în depresiuni și în Bucovina și ajung la 6 grade în vestul Olteniei.

Vremea în țară

În Dobrogea și cu Bărăganul urmează o zi mohorâtă, cu înnorări persistente și precipitații sub toate formele. Vorbim mai mult despre ninsori, dar la malul mării vor fi ploi sau lapoviță. Se pot strânge 25 de litri de apă pe metru pătrat, iar temperaturile ajung la 4 grade pe la Constanța.

În Moldova sudica și în nordul Munteniei găsim vreme rece. Temperaturile rămân negative în mare parte din zi, iar la prânz vor fi cel mult zero grade. O să ningă destul de mult, iar vântul are intensificări și ajunge la viteze de 55 de km/h.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem tot atmosferă închisă. Zona Bucovinei va fi mai ferită de precipitații, dar în restul provinciei continuă ninsorile. Vântul va fi activ și maximele se opresc la zero grade, la Iași și la Botoșani.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi cam înnorat, dar ninsorile apar pe spații mai mici. Se simte puțin și vântul, iar temperaturile urcă până la 5 grade pe la Satu Mare. La noapte se face mai frig decât noaptea trecută și minimele ajung la -5 grade.

Nici în ținuturile vestice nu vedem soarele. Vor fi precipitații sub toate formele, iar vântul se întețește îndeosebi în zona montană. Maximele rămân la valori potrivite momentului și vor fi cel mult 3 grade.

În Transilvania predomină ninsorile, iar la munte se depune un strat nou de zăpadă. Vântul devine cam insistent și temperaturile se încadrează intre -2 grade în depresiuni și 2 grade cu plus în vestul provinciei.

În Oltenia o să ningă, dar apar și precipitații sub formă de ploaie sau de lapoviță. În zonele mai joase maximele se opresc la 1 grad, însă în vestul și în nord-vestul provinciei se vor înregistra 5 grade.

În schimb, în ținuturile sudice nu vor fi mai mult de 2 grade și apar ninsori destul de consistente. Peste noapte continuă să ningă și temperaturile coboară până la -2 grade.

Vremea în București

În București urmează o zi mohorâtă. O să ningă și se pot depune 10 centimetri de zăpadă, iar maxima se oprește la 1 grad. La noapte vin alte ninsori și minima ajunge la -1 grad.

Cerul rămâne acoperit și duminică. O să mai cadă câțiva fulgi de zăpadă, iar temperatura, la fel ca astăzi, ajunge la 1 grad Celsius.

Luni prindem vreme schimbătoare. Soarele se arată trecător, însă vântul devine ceva mai insistent. După prânz se ating 2 grade – o valoare apropiată de normalul perioadei.

Marți se mai încălzește puțin și maxima ajunge la 4 grade. Vedem puțin și soarele printre nori, iar vântul rămâne destul de activ.

Vremea la munte

La munte se face mai frig decât vineri. În Carpații Meridionali și în Orientali ninge abundent și se depune strat nou de zăpadă. Vântul continuă să agite atmosfera, cu rafale de 40-50 km/h.

Duminică o să mai ningă slab, îndeosebi în masivele sudice. În rest vor fi și scurte momente însorite, iar vântul mai are unele intensificări pe creste.

Luni se înnorează din nou. Ninsorile din masivele vestice și nord-vestice se extind, treptat, în toată zona montană. În Occidentali și în Orientali o să ningă abundent și continuă să se depună strat de zăpadă. Vântul ajunge la viteze de 60 de km/h, dar la altitudini mari vor fi rafale de peste 80 de km/h.

Ziua de marți aduce tot vreme închisă. O să ningă în majoritatea masivelor, iar vântul mai are unele porniri în zonele înalte.