Un tren de la Iași spre București a rămas blocat într-un tunel. Pasagerii au ajuns la destinație cu trei ore întârziere

Tren

Un tren Iași-București a rămas blocat într-un tunel din apropierea gării Bârnova, județul Iași, duminică, 6 august. Ulterior, garnitura a fost oprită și de un macaz defect. Pasagerii au ajuns la destinație cu o întârziere de trei ore.

Trenul IR12662 a plecat din gara Iași, duminică la ora 14.00 și trebuia să ajungă în Capitală la ora 21.18. După circa 30 de minute de la plecare, locomotiva s-a stricat, iar trenul a rămas blocat în tunelul din apropierea gării Bârnova.

Călătorii au stat aproximativ 40 de minute în tunel, până când o altă locomotivă a ajuns de la Iași pentru a tracta trenul până în cea mai apropiată gară.

„Locomotiva de remorcare s-a defectat şi a trebuit să aducem locomotivă de ajutor din Iaşi. Trenul a plecat din staţia Bârnova la ora 17,19”, a declarat directorul CFR Iaşi, Ioan Grădinariu, potrivit BZI.

Pasagerii au stat în căldură, fără aer condiționat și au încercat să se răcoarească stând la umbră, sub copaci, notează Tele M Iași.

„Sunt în trenul de călători Iași – București care a staționat instantaneu în tunelul de la Bârnova. Nimeni nu ne întreabă nimic, nimeni nu ne spune ce se întâmplă, ci doar ni se spune că pur și simplu s-a întâmplat. Sunt copii care așteaptă apă, sunt oameni în vârstă care nu pot respira din cauza căldurii”, a declarat un pasager pentru BZI.

Garnitura, oprită a doua oară

După ce au plecat din tunel, trenul nu a circulat mult și a rămas din nou blocat, din cauza unui macaz care nu a mai funcționat. Pasagerii au ajuns în Gara de Nord din Capitală cu trei ore întârziere.