Un TIR a luat foc pe autostrada A1. Traficul pe sensul Bucureşti – Piteşti este restricționat

TIR-ul a luat foc în mers la kilometrul 104 al autostrăzii A1, pe sensul Bucureşti-Piteşti. Evenimentul a avut loc luni, 16 august, în jurul orei 15.45. Incendiul a fost localizat, însă s-a extins și la vegetația din apropiere, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

UPDATE ora 17.30. ISU Argeș a comunicat că incendiiile au fost lichidate. ”Capul tractor a ars în totalitate, iar semiremorca – pe jumătate. Incidentul a fost cauzat de explozia unui cauciuc. Șoferul s-a autoevacuat înainte de intervenția pompierilor. În ceea ce priveșlte incendiul de vegetație, acesta a mistuit o suprafață de circa 2.500 de metri pătrați. Intervenția a fost destul de dificilă, fiindcă, în apropiere, se afla o sondă de petrol”, a transmis Ionuț Tătaru, purtător de cuvânt.

Traficul pe sensul de mers spre Pitești a fost restricționat, iar pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

În imaginile de la fața locului se vede că autotrenul, a cărui remorcă e făcută scrum, nu avea încărcătură. Din fericire, șoferul TIR-ului nu a fost rănit.

„Focul a fost localizat și urmează a fi lichidat”, a declarat, pentru Libertatea, Ionu Tunaru, purtătorul de cuvând ISU Argeș.

Centrul Infotrafic al IGPR a transmis că „banda unu și cea de urgență sunt restricționate, se circulă doar pe cea de-a doua, iar valorile de trafic sunt ridicate. Se estimează reluarea circulației în 30-45 de minute”.

Foto: captură G4Media

Radio Tequila România