Un șofer de autobuz din Ploiești a făcut infarct în timp ce era în cursă. Sindicatul și șefii se ceartă pe condițiile de lucru

Photo: www.libertatea.ro

În autobuz se aflau doi călători, iar unul dintre ei a sunat la 112. La fața locului a ajuns o ambulanță și un echipaj SMURD, care i-au acordat primul ajutor. Șoferul, 59 de ani, a fost transportat la Spitalul Județean, fiind internat în secția de cardiologie, a informat Observatorul Prahovean. Sindicatul acuză faptul că personalul de bord nu beneficiază de pauza de caniculă, în timp ce directul Transport Călători Express (TCE) Ploiești afirmă că bărbatul intrase în schimb de doar patru ore, iar marți, 10 august, când a avut loc incidentul, se răcorise fiindcă tocmai plouase.

Incidentul în care a fost implicat șoferul a fost făcut public de Laurențiu Stanciu, lider de sindicat al TCE, pe Facebook: „Norocul participanților la trafic și călătorilor a fost că necazul a venit în timp ce era oprit în stație. Și acum, aș vrea să vă reamintesc că, în urmă cu câteva zile, am făcut un apel pentru a ni se acorda acea pauză de caniculă așa cum și legea o spune. În toată această perioadă, nimeni din personalul de bord nu a beneficiat de pauză de caniculă. Acest lucru coroborat cu programul încărcat, dar și cu alte probleme de serviciu duce la astfel de situații”.

Sindicalistul a făcut un apel „la persoanele responsabile de siguranța angajaților: să se gândească mai serios și la personalul de bord, iar noi să ne rugăm pentru colegul nostru să treacă cu bine peste acest necaz”.

În replică, directorul TCE Ploiești, Nae Alexandri, a declarat că „șoferul a intrat de serviciu la 14.30, iar incidentul s-a produs la 18.30, când plouase și nu mai putea fi vorba de nicio caniculă. Voi cere informații suplimentare în ceea ce privește fișa medicală a șoferului care a suferit infarctul pentru că ar fi grav să fi avut probleme de sănătate și să fi ascuns asta”.

„Mă mir că nu spune că șoferul va fi sancționat că i s-a făcut rău”

Azi, Stanciu a dat replica: „Din declarația directorului, oricine poate vedea disprețul acestuia față de personalul de bord. Ne lasă să credem că acest coleg a falsificat analizele medicale pe care le facem anual și mă mir că nu a spus că șoferul va fi sancționat, pentru că i s-a făcut rău în timpul programului”.

Într-o țară normală, cei de la ITM ar fi fost în curtea societății încă de la prima oră, ar fi căutat cauza și ar fi luat măsuri.

Laurențiu Stanciu:

Radio Tequila România