Un nou tip de marcaj rutier va apărea în București. Ce amenzi iau cei care nu-l respectă

Șoferii din Capitală vor întâlni, în maximum două luni, un nou tip de marcaj rutier pe marile bulevarde. Conducătorii auto nu vor avea voie să oprească pe acest spațiu, el fiind destinat exclusiv bicicliștilor, iar cine nu respectă regula va fi amendat cu 725 de lei și permisul îi va fi suspendat pentru 30 de zile, potrivit Digi24, care citează reprezentanți din Consiliul General al Municipiului București.

Noul marcaj rutier din București va avea o lungime de 3 metri și va fi aplicat pe spațiul ocupat acum de prima mașină care așteaptă la semafor.

Un nou tip de marcaj rutier va apărea în București. Ce amenzi iau cei care nu-l respectă

Așa va arăta marcajul rutier din București prin care bicicliștii au prioritate la semafor

Spațiul va fi destinat exclusiv bicicliștilor și celor care merg pe trotinetă, care se vor putea strecura printre mașini și vor pleca primii de la semafor.

Marcajul va fi aplicat pe asfalt cu o vopsea specială și va avea ca semn distinct o bicicletă, iar șoferii nu vor avea voie să oprească aici.

Potrivit Codului Rutier, cei care vor opri pe marcajul destinat bicicliștilor și celor cu trotinetă vor putea fi amendați cu 725 de lei și le va fi suspendat permisul pentru 30 de zile.

Radio Tequila România