Ultimele cuvinte ale copilului împușcat de fratele mai mare. Ce i-a spus mamei sale, după incident

Drama unei familii în prima zi de Paști

Este greu pentru un părinte șă-și vadă propriul copil murind. Este cu atât mai dramatic, cu cât știi că ai încercat totul pentru a-l salva, dar nu s-a mai putut face nimic. O astfel de dramă a avut loc în județul Maramureș. În prima zi de Paști, într-o localitate maramureșeană un minor a decedat în urma unei descărcări accidentale a unei arme. Din nefericire cel care apăsase pe trăgaci era fratele mai mare al micuțului decedat.

Drama unei familii în prima zi de Paști

În timp ce românii petreceau în prima zi de Paști, la iarbă verde, o familie din localitatea Mădăraș, județul Mureș trecea printr-o dramă greu de descris în cuvinte. Ca fiecare român familia decis să meargă la pădure pentru o plimbare și un grătar.

Cei doi părinți împreună cu cei doi copii ai lor, unul de 8, celălalt de 5 anișori, s-au dus în pădurea din apropierera localității. În timp ce părinții pregăteau grătarul cei doi copii s-au jucat prin apropiere. La un moment dat cel mare a găsit o pușcă cu aer comprimat, lăsată de pădurar nesupravegheată.

În joacă baiatul de 8 ani a îndreptat pușca spre cel mic, iar aceasta s-a descărcat. Fiind la o distanță mică unul de celălălat, încărcătura, o alice, l-a lovit în plin micuțul de cinci ani. Medicii ajunși la fața locului au constatat decesul, din păcate, și că alicea i-a intrat în torace, prin coaste, în plămân.

”Minorul, de 8 ani, în timp ce se afla, cu familia şi alte persoane, la o cabană situată între localităţile Pănet şi Mădăraş. Acesta ar fi manevrat o armă neletală, cu aer comprimat, care ar fi fost lăsată nesupravegheată.

În urma descărcării l-ar fi rănit în mod accidental, pe fratele acestuia, de 5 ani. Echipajul medical aflat la faţa locului i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate, însă din nefericire a fost declarat decesul minorului”, a anunţat IPJ Mureş.

Mama și-a privit copilul cum moare

După momentul descărcării armei părinții au încercat din răsputeri să-l salveze pe micuț. Au sunat de urgență la 112, dar intervenția acestora a fost în zadar.

Până la momentul decesului micuțul, întins pe iarbă, și-ar fi întrebat mama dacă o să moară. Ulterior a intrat în inconștiență și în stop respirator. Medicii au încercat în zadar să-l resusciteze, fiind nevoiți să declare decesul micuțului de 5 ani.

În urma tragediei polițiștii au procedat și la reținerea pădurarului care lăsase arma nesupravegheată, spun autoritățile. Pădurarul, în vârstă de 49 de ani, avea permis legal de port armă. Polițiștii maramureșeni l-au dus la secție, urmând să propună arestarea sa preventivă.

”În baza probatoriului administrat, la data de 4 mai, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, faţă de bărbatul de 49 de ani, deţinătorul legal al armei neletale cu aer comprimat, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului”, au precizat reprezentanţii IPJ Mureş.

Radio Tequila România