Tragedie în Iași. O femeie și un copil din Ucraina, spulberați de o trecere de pietoni. Ce au descoperit autoritățile

Tragedie în Iași. O femeie și un copil din Ucraina, spulberați de o trecere de pietoni. Ce au descoperit autoritățile.

Un accident înfiorător a avut loc în această dimineață, în Iași, acolo unde doi refugiați din Ucraina au fost călcați pe o trecere de pietoni, deși aceștia traversau regulametar. Este vorba despre o femeie de 46 de ani și nepotul său de 4 ani. La fața locului au intervenit mai multe echipaje medicale, care au încercat să salveze victimele.

Care este starea celor doi refugiați

Tragedia a avut loc în această dimineață, în zona Petru Poni, pe şoseaua Păcurari, acolo unde o refugiată din Ucraina, de 46 de ani, împreună cu nepotul său, au fost acroșați de un autoturism. Din primele informații oferite de autorități, șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

„Astăzi, 01 aprilie ac, în jurul orei 10.30, polițiștii rutieri au fost sesizați despre un accident rutier soldat cu victime omenești, ce a avut loc pe raza municipiul Iași. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un conducător auto ar fi acroșat două persoane (un copil și un adult). Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă” , potrivit unui comunicat transmis de Poliţie.

După tragedie, femeia ar fi fost găsită în stare de inconștiență, fiindu-i efectuate manevre de resuscitare. Aceasta a fost transportată de urgență la spitalul „Sfântul Spiridon”, în timp ce copilașul a fost dus la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.

O angajată a unei societăți de salubrizare din Neamț a murit după ce a fost prinsă într-un utilaj de sortare a deșeurilor

O altă tragedie uriașă a avut loc tot în această dimineață, în Neamț, acolo unde o angajată de 44 de ani a murit în urma unui accident de muncă. Femeia lucra la o societate de salubrizare și a fost prinsă chiar de un utilaj de sortare a deșeurilor.

La fața locului a fost chemat imediat un echipaj de pompieri pentru descarcerare, cât și o Ambulanță a căror medici au încercat salvarea femeii. Din păcate, aceștia nu au putut face nimic pentru a o readuce la viață, fiind declarat decesul.

„Prin apel la 112, pompierii au fost înştiinţaţi despre faptul că o persoană este prinsă într-un utilaj pentru sortarea deşeurilor la SC Brantner Servicii Ecologice din municipiul Piatra-Neamţ. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare din cadrul Detaşamentului Piatra-Neamţ şi un echipaj cu ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au extras din utilaj (bandă transportoare pentru sortarea deşeurilor) o femeie în vârstă de 44 de ani ce nu prezenta semne vitale”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Ulterior accidentului, inspectorii de muncă au deschis o anchetă sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ pentru a afla cauza exacta a tragediei.