Top 10 intersecții din București de evitat vineri seara, înainte de weekend

Intersecții din București pe care e de preferat să le eviți vineri seara

Dacă ești bucureștean cu siguranță știi că drumurile line și mai ales libere se găsesc greu. Dacă ești în trecere, iată câteva intersecții pe care trebuie să le eviți neapărat vineri seara, înainte de weekend! Sfaturi utile.

Intersecții din București de evitat vineri seara

București e cunoscut drept unul din orașele de noapte, unde posibilitățile sunt mai multe, orașul unde se dă ora exactă din câteva puncte de vedere, dar renumit în special pentru aglomerație. Pentru cei care abia s-au mutat în Capitală sau doar vin aici pentru a-și rezolva câteva treburi, există câteva sfaturi extrem de utile.

Pentru a evita blocajele din traficul din București trebuie să: eviți orele de vârf, să te gândești la punte de întâlnire bune unde poți ajunge fără să-ți bați prea mult capul și ar fi de preferat să închiriezi o mașină de clasă mică. De exemplu: Volkswagen Up sau Renault Clio 4 Hatchback îți oferă avantaje pentru că te poți strecura în trafic și poți parca unde nu poate orice șofer.

Un studiu făcut în anul 2020 arată o scădere a traficului în orașele din întreaga lume, schimbând astfel tiparul de mișcare. Bucureștenii pierd aproximativ 19 minute din cauz aglomerației din trafic în timpul orelor de vârf și 24 de minute seara, dacă vorbim de cazul unei călătorii de 30 de minute.

Zilele infernale pentru cetățeni sunt zilele de marți și vineri. Mijlocul săptămânii este urât de toată lumea, iar apropierea de weekend pune din nou oamenii în mișcare – unii revenind în provincie, alții reușind în sfârșit să părăseasăc orașul pentru liniștea și relaxarea de la munte sau mare.

Despre aglomerația din Capitală

„Bucureştiul nu a ajuns în situaţia Londrei, unde gradul de dezvoltare a atins o limită a infrastructurii. Pe termen lung singura soluţie viabilă rămâne dezvoltarea infrastructurii de metrou, problema fiind acea că este scump ca dracu. Vorbim de circa 100 de milioane de euro pe km. Noua magistrală, Drumul Taberei-Eroilor, care are aproape 7 km a costat 660 milioane de euro, la care s-au mai adăugat încă 40. Pentru comparaţie o autostradă de munte costă undeva între 20/30 de milioane de euro”
Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte şi director al Asociaţiei Pro Infrastructură

Capitala are câteva intersecții infernale, mai ales vineri seara, după o săptămână plină de muncă. Chiar și în pandemie, când traficul auto este un pic mai scăzut, se remarcă mai multe zone unde poți pierde și zeci de minute pentru doar un kilometru de mers. E chiar simplu, poți să mergi pe jos și să ajungi mai repede. Iată care sunt cele mai aglomerate intersecții din București, pe timp de seară:

 • Bd. Iuliu Maniu cu Valea Cascadelor
 • Dristor cu Șoseaua Mihai Bravu
 • Bd. Lascăr Catargiu cu Magheru
 • Șos. Mihai Bravu cu Calea Moșilor
 • Bd. Timișoara cu Drumul Taberei
 • Șos. Colentina cu Doamna Ghica
 • Șos. Alexandriei, la Bragadiru
 • Casa Presei cu Arcul de Triumf
 • Calea Văcărești cu Piața Sudului
 • Șos. Viilor cu Eroii Revoluției

Ce poți să vizitezi chiar și pe timp de pandemie?

În București trebuie să ții cont de trafic și dacă vrei să vizitezi mai multe repere turistice.  Alte zone aglomerate sunt la Palatul Parlamentului, Parcul Herăstrău, Cișmigiu sau celebrul Centru Vechi al Bucureștiului. Iată, mai jos, o listă cu reperele Capitalei:

Palatul Parlamentului – Una din cele mai mari clădiri din lume
Rămășițele vechiului „Paris”
Parcul Herăstrău
Arcul de Triumf
Parcul Cișmigiu
Muzeul Țăranului Român
Meleagurile lui Vlad Țepeș (la 40 de km de București)
Biserica Stavropoleos
Centrul istoric al Bucureștiului

Strada Xenofon-singura stradă în trepte
Casa Melik
Pasajul Macca Vilacrosse
Biserica Mihai Vodă
Insula virgină

Unde poți să bei ceva în liniște?

 • Baruri pe acoperiș:

Terase: Astrodom, Upstair, Pasha by Noah
Privelişti de vis: 18 Lounge, Pura Vida Sky Bar, Silk
Escapade romantice: Sole Bar & Restaurant, SkyBar, Avantgarde Double Tree by Hilton
Petreceri ca pe vremuri: Becker Brau, fostă berărie artizanală care îşi redeschide porţile începând cu 1 Mai, cu preparate ale bucătăriei tradiţionale româneşti şi o selecţie de băuturi. Nu este pe acoperiş, dar localul este la înălţime.

 • Grădini ascunse:

Accente hipster: Grădina Eden, Ceai la Metoc
Grădini boeme: OAR, Grădina Verona, Shift Pub, Infinitea
New art & good vibes: Acuarela, Fabrica. (Sursa: www.playtech.ro).

Despre Radio Tequila România