Telefonul viitorului este o tabletă rulabilă și pliabilă: nu e de la Samsung, Apple sau Huawei

În ultimii ani, s-au făcut progrese importante în domeniul telefoanelor pliabile, dar am văzut și câteva modele rulabile. Acum, un singur gadget combină ambele tehnologii.

Dispozitivul din imaginea de mai sus este un concept care, cu un pic de noroc, s-ar putea transforma într-un produs de serie într-un sau doi. Intitulat Fold n`Roll, denumirea se traduce prin faptul că este rulabil – Roll și pliabil – Fold.

Nu este clar când se va lansa sau cât de extraordinar va fi prețul, dar această variație de smartphone pare originală, un detaliu pe care nu prea îl mai poți asocia cu multe produse în 2021.

La bază, pare un telefon obișnuit din ultimii ani cu o margine foarte subțire. Are un ecran cu diagonala de 6,87 inci. În funcție de nevoie, îl deschizi precum o carte, la fel ca în cazul unui Huawei Mate X și obții un ecran pătrățos cu diagonala de 8,85 inci. Ajungi astfel la o tabletă cu un raport de aspect neobișnuit. În caz de nevoie, însă, dacă vrei să te uiți la un film, tragi de margini și ajungi la diagonala totală a produsului, aproximativ 10 inci.

Una peste alta, dispozitivul pare că joacă într-o cu totul altă ligă comparativ cu un Samsung Galaxy Fold, de exemplu, care deja costă vreo 2500 de euro. Cel mai probabil, dacă TCL Fold n`Roll va deveni un produs pe care să-l vezi în magazine, prețul va din același spectru, dacă nu mai scump.

Ca referință, cei de la TCL au un lung istoric de concepte extraordinare cu care nu știm să se mai fi întâmplat vreodată ceva. De exemplu, au dezvăluit acum câțiva ani o tabletă care se plia în trei și un ecran pe care îl puteai extinde dintr-o tabletă obișnuită într-un panou cu diagonala de 17 inci. În final, dacă vrei să-ți formezi o opinie un pic mai clară despre modul în care ar putea funcționa TCL Fold n`Roll, aruncă o privire pe animația GIF de mai jos.

TCL-Fold-N-Roll-1200x675

Radio Tequila România