Sute de gospodării au fost inundate în Bârlad. Au fost emise trei avertizări RO-Alert

Photo: www.libertatea.ro

Furtuna a făcut ravagii, miercuri noaptea, în Bârlad, unde au fost emise trei mesaje RO-Alert de autorități. Străzile s-au transformat în adevărate lacuri, iar sute de gospodării au fost inundate, au transmis reprezentanții ISU Vaslui, potrivit ziarului Vremeanouă.

Furtuna s-a abătut asupra orașului Bârlad în jurul orei 22:30, iar în doar câteva minute ploaia a inundat tot orașul și canalizarea a cedat. Apa a ajuns și în subsolul primăriei.

„Au fost inundate subsolurile de la farmaciile din zona centrală, subsolul primăriei, este un dezastru. Vom sta toată noaptea să scoatem apa de unde a intrat”, a precizat primarul Dumitru Boroș pentru Vremeanouă.

În total au fost emise trei avertizări pentru Bârlad și pentru comunele din jur, prin care s-au anunțat averse ce vor acumula peste 50 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice. Populația a fost sfătuită  să evite deplasările și să rămână în casă.

Pompierii au intervenit toată noaptea.

„În cursul nopţii, ISU «Podul Înalt» al judeţului Vaslui a acţionat cu zece autospeciale, zece motopompe transportabile şi remorcabile, două motopompe de mare capacitate, trei ofiţeri şi peste 40 de subofiţeri, pentru evacuarea apei şi înlăturarea efectelor inundaţiilor care au afectat peste 120 de gospodării, subsoluri şi curţi din zonele joase ale municipiului Bârlad. Pompierii militari intervin şi acum pentru evacuarea apei din zona fostei fabrici de ulei”, au transmis reprezentanții ISU Vaslui.

Zeci de apeluri s-au înregistrat, miercuri seară, și în Brăila și Galați, în urma furtunilor.

(Sursa: www.libertatea.ro).

Despre Radio Tequila România