Simona Halep, model pentru o tânără jucătoare: „A fost ceva incredibil”

Simona Halep a devenit un model pentru tot mai multe jucătoare de tenis din tânăra generație.

Simona Halep, model pentru o tânără jucătoare. Ajunsă la deplina maturitate sportivă, românca a devenit o sursă de inspirație pentru tot mai multe sportive din tânăra generație. Britanica cu origini românești, Emma Răducanu (13 WTA) a recunoscut în mai multe rânduri că fostul lider mondial a fost idolul copilăriei sale. Acum, Simona Halep a fost elogiată de o altă tânără jucătoare alături de care a și jucat la dublu, într-un turneu de Grand Slam.

Simona Halep, model pentru o tânără jucătoare

Simona Halep, model pentru o tânără jucătoare. Fostul lider mondial s-a accidentat înainte de turneul de la Miami și va absenta timp de câteva săptămâni din circuitul profesionist. Chinuită de probleme medicale, mai ales anul trecut, românca ocupă poziția a 19-a în ierarhia mondială.

Simona Halep a ajuns, la 30 de ani, la deplina maturitate sportivă. Deja, ea este un reper pentru tânăra generație de jucătoare. Britanica cu origini românești, Emma Răducanu, a mărturisit în multe rânduri că Halep a fost unul dintre idolii copilăriei sale.

„Când eram copil, cele două jucătoare pe care le-am admirat cel mai mult au fost Li Na, datorită forței ei mentale și mișcării incredibile din teren, și pe Simona Halep, pentru că îmi place felul în care joacă și se luptă pentru fiecare minge, fără a fi cea mai înaltă și cea mai puternică jucătoare din circuit. E incredibil ce reușește”, a spus Emma Răducanu, de curând, într-un interviu acordat revistei Vogue.

„A fost ceva incredibil”

Simona Halep a fost elogiată inclusiv de noul lider mondial, poloneza Iga Swiatek (20 de ani), care a învins-o în semifinala disputată la Indian Wells. Cele două ar fi trebuit să se înfrunte și în partida din Fed Cup, din 15 și 16 aprilie, lucru imposibil acum din cauza accidentării româncei.

„Este mereu greu să joc împotriva Simonei, mental și fizic. Este genul de jucătoare care nu renunță niciodată, este o luptătoare. Mă bucur că am jucat de multe ori împotriva ei, o jucătoare care a fost în circuit în ultimii zece ani. Am avut multe de învățat după fiecare meci împotriva ei. Cred că Simona a popularizat tenisul în România și în Europa. Este un model extraordinar pentru jucătoare”, spunea Iga Swiatek săptămâna trecută la Miami.

O altă exponentă a tinerei generații de jucătoare este și australianca de doar 17 ani, Charlotte Kempenaers-Pocz (499 WTA). Aceasta a vorbit la superlativ despre dubla campioană de Grand Slam din Constanța. Charlotte Kempenaers-Pocz a jucat alături de Simona la dublu la Australian Open și spune că sportiva noastră este un idol pentru ea.

„Să joc alături de Simona Halep a fost ceva incredibil, atât de neașteptat și am fost atât de fericită când mi s-a zis. A fost un adevărat idol pentru mine, astfel că a fost un vis devenit realitate să joc alături de ea”, a spus Charlotte Kempenaers-Pocz, potrivit spotmedia.ro.

Charlotte Kempenaers-Pocz a jucat alături de Simona în proba de dublu, la ediția din 2021 a Australian Open. Ele au fost eliminate încă din primul tur, dar impresia lăsată de Halep australiencei a fost, după cum se vede, suficient de puternică.