Secretul bucătarilor pentru cele mai delicioase chiftele. Ce pun, de fapt, în ele

Secretul bucătarilor pentru cele mai delicioase chiftele

Gospodinele și gospodarii nu își trădează secretele din bucătărie. Fiecare român are propria lui rețetă de chiftele. Fie le pui mai multă sare, fie că le prăjești în ulei sau cu susan, chifteluțele trebuie să iasă cât mai gustoase. Pentru că suntem în perioada sărbătorilor pascale, românii ornează masa de Paște cu tot soiul de preparate, care mai de care mai gustoase. Cum se prepar, de fapt, cele mai bune chifteluțe.

Secretul bucătarilor pentru cele mai delicioase chiftele

Pe lângă tradiționalele sarmale, friptură de miel și cozonaci, bucătarii iscusiți prepară și un platou delicios de chiftele, care te vor face să te lingi pe degete.

Ca în orice alt domeniu și în bucătărie se poate greși, iar nimeni nu s-a născut învățat. Chiar dacă le-ai prăjit prea mult în ulei sau ai uitat să adaugi un anumit ingredient, chiftelele încă se pot salva. Iată care sunt cele mai bune trucuri pentru cele mai delicioase chifteluțe.

Pune mai multă sare

Mâncare delicioasă ca sarea-n bucate, nu? Nu degeaba există vorba asta. Indiferent ce preparat gătești, sarea este cel mai important și des folosit condiment din cămară. Pentru a avea un gust savuros, ideal este ca aluatul de chifteluțe să fie bine condimentat. Pentru cele mai bune chiftele toarnă câte o linguriță de sare la 450 g de carne.

Pui mai multe ouă

Foarte multe gospodine și destul de mulți gospodari pun multe ouă în aluatul chiftelelor. Chiar dacă acest lucru ți se pare o idee bună, află că tot ce vei reuși să faci este să ai o compoziție vâscoasă, care ți se va lipi, cu siguranță, de degete. Ouăle leagă compoziția, nu înmoaie aluatul. Ține minte pe viitor acest lucru. Ideal ar fi să adaugi un ou la fiecare jumătate kilogram de carne.

Nu uita să adaugi ierburile aromate

Specialiștii în arta gastronomiei pun accent pe importanța existenței ierburilor aromate în mâncare. Pe lângă pătrunjel și busuioc, cele mai folosite condimente în bucătărie sunt mentă, oregano şi măghiran.

Pune mai puțin pesmet

Pentru chifteluțe savuroare și delicioase este foarte important să folosim cât mai puțin pesmet. Chiar dacă ți se pare că vor fi mai crocante, pesmetul întărește chiftelele și le dă un gust puțin mai greoi. Gospodinele te sfătuiesc să torni o jumătate de cană la 450 g de carne, iar rezultatul va fi mai mult decât satisfăcător. (Sursa: www.playtech.ro).

Despre Radio Tequila România