Samsung ar putea fabrica televizoare OLED folosind ecrane produse de LG

Sursele din Coreea de Sud sunt destul de sigure de faptul că Samsung va colabora cu rivalul său, LG, pentru lansarea unor televizoare OLED. Din câte se pare, cele două companii au ajuns la o înțelegere în baza căreia Samsung va achiziționa aproape un milion de display-uri produse de LG în a doua jumătate a acestui an, continuând cu aproape patru milioane în anul 2022.

Samsung este cunoscut pentru „încăpățânarea” cu care produce televizoare high-end QLED, dar asta nu înseamnă că nu se va aventura și pe tărâmul OLED, ironia făcând ca aceste display-uri să fie alegerea companiei atunci când vine vorba de smartphone-uri. LG, pe de altă parte, se bazează pe tehnologia OLED, furnizând astfel de ecrane chiar și pentru alți producători precum Sony, Dacă zvonurile devin realitate, ar însemna că LG își dorește și chiar ar putea reuși să-și revină de pe urma pierderilor suferite pe sectorul telefoanelor, la care a renunțat cu puțin timp în urmă.

Așadar, LG se străduiește să domine piața OLED, iar numerele încep să-și spună cuvântul. Din cele 25 de milioane de ecrane produse și vândute anul trecut, 8 milioane au fost cele de tip OLED, deci ar fi cazul ca LG să pună osul la treabă dacă vrea să-și onoreze presupusa „promisiune” făcută celor de la Samsung. Cei doi giganți au mai lucrat împreună în trecut, dar pe atunci era vorba de ecrane LCD. Acum rămâne de văzut dacă gazetarii sub acoperire au avut dreptate și dacă LG chiar va obține o înțelegere cu vecinul său. (Sursa: www.zonait.ro).

Despre Radio Tequila România