România – Muntenegru 0-3. Eșec umilitor pentru ”tricolori”! Mugosa, hat-trick în Giulești. Suporterii au strigat ”Demisia!”

România – Muntenegru 0-3. LIVE TEXT | „Tricolorii”, la pământ

Naționala României s-a făcut de râs în Giulești, 0-3 în fața reprezentativei din Muntenegru. A fost a treia înfrângere în primele patru jocuri ale ”tricolorilor” în această ediție din Liga Națiunilor.

După un start de meci anost, prima mare ocazie a partidei le-a aparținut muntenegrenilor. Krstovic a fost la un pas de a deschide scorul în minutul 31, cu o lovitură de cap. În minutul 42, Mugosa s-a înălțat perfect și a înscris din doar câțiva metri, în urma unui corner.

România – Muntenegru 0-3. Rușine națională

”Tricolorii” au avut ocazia de a intra la cabine la egalitate, însă execuția lui Răzvan Marin din marginea careului a fost deviată in extremis de portarul Mijatovic în bara transversală. Mingea a revenit la Ștefănescu, dar din doar câțiva metri debutantul la naționala României l-a luat la țintă pe goalkeeper-ul advers.

În minutul 56, Mugosa a reușit dubla, grație unei noi lovituri de cap. Jankovic a centrat perfect, iar Chiricheș nici măcar nu l-a incomodat pe atacantul coreenilor de la Incheon. Imediat, România a avut șansa de a reintra în joc, însă golul lui Pușcaș a fost anulat pe motiv de ofsaid.

În sfârșit, în minutul 64, Stefan Mugosa (30 de ani) și-a desăvârșit ”opera” și a făcut hat-trick-ul. Vârful muntenegrean nu i-a dat nicio șansă lui Niță cu un șut puternic de la aproximativ 20 de metri. A fost momentul în care suporterii naționalei nu au mai suportat umilința și au scandat ”Demisia!”

A fost o nouă înfrângere rușinoasă pentru ”tricolori”, a treia din Grupa 3B a Ligii Națiunilor, iar șansele României de a ocupa un loc fruntaș sunt practic inexistente. Bosnia și Herțegovina s-a impus în celălalt meci, 3-2 în fața Finlandei, și conduce grupa cu opt puncte. Muntenegru o urmează, cu 7 puncte, Finlanda e pe trei, cu patru puncte, iar România, ultima, cu doar trei puncte.

România – Muntenegru 0-3. „Tricolorii”, la pământ

Min. 90+5 – Final. Arbitrul portughez pune capăt calvarului ”tricolorilor”. România – Muntenegru 0-3.

Min. 90+2 – Manea vede și el cartonașul galben.

Min. 88 – Dublă schimbare Muntenegru. Krstovic și Tomasevic le lasă locul lui Djukanovic și Sipcic.

Min. 77 – Ocazie Muntenegru. Chiricheș este la un pas să-și trimită mingea în proprie poartă, dar Florin Niță este la post și evită al patrulea gol al muntenegrenilor.

Min. 77 – Schimbare România. Păun este trimis pe teren în locul lui Marius Marin.

Min. 75 – Schimbare Muntenegru. Iese Scekic, intră Raickovic.

Min. 64 – GOL Muntenegru! Mugosa reia imparabil din marginea careului, fără nicio șansă pentru Niță, și reușește hat-trick-ul. Suporterii naționalei scandează: ”Demisia! Demisia!

Min. 62 – Schimbare Muntenegru. Jankovic îi lasă locul lui Bozovic.

Min. 61. – Pușcaș înscrie după o pasă excelentă a lui Tănase, însă golul este anulat pentru ofsaid.

Min. 57 – Schimbări România. Olaru, Sorescu și Octavian Popescu intră, iar Răzvan Marin, Mihăilă și Ștefănescu părăsesc terenul.

Min. 56 – GOL Muntenegru! Jankovic îl servește perfect pe Mugosa, care, nemarcat, îl ”execută” pe Niță cu încă o lovitură de cap. Același Chiricheș rămâne departe de adversar și-l lasă pe atacantul muntenegrean să marcheze nestingherit.

Min. 51 – Ocazie România! Tănase îl angajează pe Ștefănescu în careul advers, jucătorul lui Sepsi caută culoar de șut, însă execuția sa este blocată de căpitanul Muntenegrului.

Min. 46 – Începe repriza secundă.

Min. 46 – Schimbare Muntenegru. Jovovic îi lasă locul lui Vukcevic.

Min. 46 – Schimbare România. Tănase intră în locul lui Maxim.

Statistici după prima repriză, România – Muntenegru:

 • Posesie: 56%-44%
 • Șuturi pe poartă: 2-1
 • Cornere: 2-2
 • Șuturi pe lângă poartă: 1-3

Min. 45+2 – Pauză.

Min. 45+1 – Ocazie uriașă România! Răzvan Marin șutează din marginea careului, dar Mijatovic deviază in extremis în bara transversală. Balonul ricoșează la Ștefănescu, care, din doar câțiva metri, îl ia la țintă pe portarul din Muntenegru.

Min. 42 – GOL Muntenegru! În urma unei lovituri de colț bine executate, Mugosa reia în plasa porții lui Niță, după ce îl devansează pe Chiricheș în duelul aerian.

Min. 40 – În urma unui conflict verbal, Burcă și Tomasevic sunt avertizați. Fundașul României va lipsi la următoarea partidă a ”tricolorilor”.

Min. 38 – Jovovic este primul jucător avertizat din tabăra muntenegrenilor, după ce l-a lovit zdravăn pe Bancu.

Min. 31 – Ocazie mare Muntenegru! Din cornerul rezultat, oaspeții sunt la un pas de a deschide scorul. Lovitura de cap a lui Krstovic trece puțin pe lângă bara din dreapta lui Florin Niță.

Min. 30 – Marius Marin greșește o minge în aproprierea propriului careu, Vesovic interceptează, se duce lansat spre poarta lui Niță, însă intervenția providențială a lui Chiricheș îndepărtează pericolul și trimite mingea în corner.

Min. 25 – Savicevic șutează către buturile apărate de Niță, din interiorul careului, însă execuția sa ratează spațiul porții.

Min. 22 – Răzvan Marin vede cartonașul galben pentru o intrare prin alunecare asupra lui Vujacic, în preajma punctului de la centrul terenului.

Min. 16 – Ștefănescu este lansat în adâncime, ajunge în careul advers, intră în unghi și șutează mult peste poarta celor din Muntenegru. După finalizare, tușierul a ridicat fanionul: ofsaid.

Min. 3 – Suporterii naționalei României fac spectacol în tribune. Pe lângă scandările obișnuite, aceștia au aprins și torțe în peluza din spatele porții lui Mijatovic.

Min. 1 – Începe meciul.

Echipele de start:

ROMÂNIA: 1. Niță – 4. Manea, 6. Chiricheș-cpt., 15 Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 14. M. Marin, 10. Maxim – 21. Ștefănescu, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă. Selecționer: Edward Iordănescu. Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 3. Camora, 5. Păun, 7. Oct. Popescu, 8. Cicâldău, 13. Mihăilă, 17. Rus, 19. Tănase, 20. Hanca, 22. Sorescu, 23. Olaru

MUNTENEGRU: Mijatovic – Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic – Jovovic, Scekic, Jankovic, Savicevic – Mugosa, Krstovic. Selecționer: Miodrag Radulovic. Rezerve: Petkovic, Dragojevic, Vukcevic, M. Vukcevic, Bozovic, Beciraj, Raickovic, Bubanja, Sipcic, Camaj, Milovic, Dukanovic.

UPDATE: Cu doar câteva ore înaintea meciului din Giulești, Federația Română de Fotbal a anunțat că elevii lui Edi Iordănescu vor juca în echipamentul tradițional, galben, în timp ce muntenegrenii vor apărea în roșu. În partida tur, prima reprezentativă a evoluat în alb complet.

Echipamente România – Muntenegru / Foto: FRF

UPDATE: Pentru partida retur cu Muntenegru, Edi Iordănescu i-a lăsat în afara listei pe Marian Aioani, Virgil Ghiță, Alexandru Crețu, Alexandru Mitriță și Andrei Ivan, la care se mai adaugă accidentații Iulian Cristea și Denis Alibec.

Iată care sunt cei 23 de jucători și ce numere vor purta:

 • 1. Florin Niță
 • 2. Andrei Rațiu
 • 3. Mario Camora
 • 4. Cristian Manea
 • 5. Nicolae Păun
 • 6. Vlad Chiricheș
 • 7. Octavian Popescu
 • 8. Alexandru Cicâldău
 • 9. George Pușcaș
 • 10. Alexandru Maxim
 • 11. Nicușor Bancu
 • 12. Horațiu Moldovan
 • 13. Valentin Mihăilă
 • 14. Marius Marin
 • 15. Andrei Burcă
 • 16. Ștefan Târnovanu
 • 17. Adrian Rus
 • 18. Răzvan Marin
 • 19. Florin Tănase
 • 20. Sergiu Hanca
 • 21. Marius Ștefănescu
 • 22. Deian Sorescu
 • 23. Darius Olaru

România – Muntenegru, Live Text, 21:45. Tricolorii caută revanșa după eșecul din primul meci

Elevii lui Edi Iordănescu vin după primul succes cu actualul selecționer pe bancă, 1-0 împotriva Finlandei. România ocupă ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor, cu trei puncte acumulate în primele trei meciuri. Pentru a fi siguri că păstrează șanse în vederea unei clasări cât mai bune la finalul stagiunii, „tricolorii” au nevoie de un succes în partida din această seară.

 • 0-2 împotriva Muntenegrului, 0-1 cu Bosnia și 1-0 cu Finlanda sunt rezultatele României de până acum

De cealaltă parte, Muntenegru are o victorie, un egal și o înfrângere în cele trei meciuri din Liga Națiunilor. Singurul succes al trupei conduse de Radulovic a fost înregistrată chiar împotriva României, la Podgorica.

Muntenegru ocupă locul trei în clasament, cu patru puncte acumulate.

 • 2-0 contra României, 0-2 cu Finlanda și 1-1 cu Bosnia sunt rezultatele Muntengrului de până acum

Echipe probabile în meciul România – Muntenegru

România: Niță – Manea, Chiricheș, Burcă, Camora – R. Marin, M. Marin, Cicâldău – F. Tănase, G. Pușcaș, Mihăilă

Muntenegru: Mijatovic – Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic – V. Savicevic, Raickovic, Jankovic, Jovovic – Krstovic, Mugosa

România – Muntenegru, sold-out

Pentru partida care se va disputa pe stadionul din Giulești s-au vândut toate biletele, astfel că arena va fi plină, așa cum s-a întâmplat și cu Finlanda, când România a obținut prima victorie din această ediție a Ligii Națiunilor, 1-0.

Astfel, aproximativ 13.000 de spectatori sunt așteptați la al patrulea meci al naționalei din grupele Ligii Națiunilor. Luni seara, când FRF a anunțat că toate biletele s-au vândut, a avut loc și antrenamentul oficial al naționalei României.

În Liga Naţiunilor 2022-2023, Grupa a 3-a, Liga B, s-au jucat meciurile:

4 iunie 2022
Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1
Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0
Finlanda – Muntenegru 2-0

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia Herțegovina 1-1
ROMÂNIA – Finlanda 1-0.

În Liga Naţiunilor 2022-2023, Grupa a 3-a, Liga B, au mai rămas de disputat meciurile

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Muntenegru 21:45.

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45.

Lotul României pentru meciul cu Muntenegru

PORTARI: Florin Niță, Marian Aioani, Horațiu Moldovan, Ștefan Târnovanu 

FUNDAȘI: Andrei Rațiu, Cristian Manea, Adrian Rus, Virgil Ghiță, Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Nicușor Bancu, Mario Camora, Marius Ștefănescu.

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu, Alexandru Cicâldău, Darius Olaru, Alexandru Maxim, Sergiu Hanca, Florin Tănase, Octavian Popescu, Nicolae Păun, Valentin Mihăilă, Alexandru Mitriță, Alexandru Crețu, Răzvan Marin, Marius Marin.

ATACANȚI: Andrei Ivan, George Pușcaș.