Româncă, ucisă de rechin la Marea Roșie din Egipt. Decizia radicală luată de autorități

Autoritățile au confirmat că a doua victimă este o româncă, ucisă de rechin la Marea Roșie din Egipt.

Româncă, ucisă de rechin la Marea Roșie din Egipt. În ultimii ani tot mai mulți turiști, fie români, britanici, germani sau francezi, au ales Egiptul ca și destinație. Pe lângă vestigiile istorice celebre, deja cunoscute, Egiptul oferă și o deschidere către Marea Roșie. Numai că recentele atacuri ale rechinilor au determinat autoritățile egiptene să ia măsuri drastice. În ultimele zile au fost cel puțin două cazuri de atacuri de rechin în Marea Roșie. Ambele au avut loc în dreptul stațiunii Hurghada. Prima victimă a fost o femeie de 68 de ani din Austria, ia cea de-a doua, conform autorităților egiptene, a fost o româncă de aproximativ 40 de ani.

Autoritățile au confirmat că a doua victimă este o româncă, ucisă de rechin la Marea Roșie din Egipt

Două femei au fost ucise în urma unor atacuri de rechini în Marea Roșie din Egipt. Incidentele au avut loc la sud de orașul-stațiune Hurghada. Anunțul a fost făcut duminică de Ministerul egiptean al Mediului.

Două surse au declarat pentru Reuters că trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac. Din păcate atacul a provocat moartea și a unei austriece în vârstă de 68 de ani. Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei orașului Sahl Hasheesh, potrivit surselor.

Ministerul a precizat în comunicatul său că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanțele atacurilor. Se vor cerceta și eventualele motive științifice care au stat la baza acestora.

Comunicatul a menționat că guvernatorul Mării Roșii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona din jurul atacurilor.

Prima victimă a fost transferată la un spital privat local, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul Direcției pentru afaceri sanitare de la Marea Roșie. S-a încercat resuscitarea acesteia, dar a murit din cauza rănilor. O sursă de securitate a mai adăugat că femeia austriacă locuia în Egipt în ultimii cinci ani cu soțul ei egiptean.

Plajele de la Marea Roșie se închid după un atac mortal al rechinilor

Autoritățile egiptene au închis mai multe plaje de pe coasta Mării Roșii a țării, după ce o turistă austriacă și o româncă au fost ucise de rechin la Marea Roșie din Egipt. Atacurile rechinilor sunt rare în Marea Roșie. Dar în ultimii ani au avut loc mai multe incidente în care au fost implicați turiști.

Regiunea reprezintă aproximativ 65% din turiștii care vizitează țara. Ministerul Mediului din Egipt a declarat că lucrează pentru a identifica circumstanțele celor mai recente atacuri. În 2018, un turist ceh a fost ucis de un rechin în timp ce înota. Un alt atac similar a ucis un turist german în 2015. În 2010, un val ciudat de cinci atacuri în cinci zile în apropierea zonei turistice Sharm el-Sheikh a ucis o femeie germană în vârstă de 70 de ani și a rănit alți patru turiști străini.