Restricții de Paște în 2021. Ce program vor avea magazinele, câte persoane vor avea voie în biserici și până la ce oră se poate circula liber pe străzi

Restricții de Paște 2021

Este al doilea an în care sărbătorim Sfintele Sărbători Pascale într-un mod diferit, din cauza pandemiei de COVID-19. În momentul de față de aflăm în starea de alertă impusă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Iată care sunt restricțiile de Paște în 2021.

Restricții de Paște 2021. Programul magazinelor și numărul oamenilor care participă la slujbă

Chiar dacă rata infectării din capitală e scăzut sub 4 la mie, de Paște vor exista doar câteva relaxări. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a prelungit starea de alertă pentru încă 30 de zile.

Cu toate acestea, în Noapte de Înviere măsurile vor fi ceva mai relaxate. Oamenii vor putea circula în intervalul 20:00-05:00 fără a avea asupra lor declarația pe propria răspundere. Astfel credincioșii vor putea participa liniștiți la slujba de Înviere. Aceștia trebuie să respecte în continuare regulile de prevenire în ceea ce privește infectarea cu coronavirus, cum ar fi purtarea obligatorie a măștilor în interiorul bisericilor, precum și respectarea distanțării sociale de 1,5 metri, evitând aglomerația.

„În noaptea de 1 mai spre 2 mai 2021, toate localitățile vor putea să permită circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 5.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase” se arată în hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, potrivit libertatea.ro.

Restricțiile din Noaptea de Înviere

Vicarul administrativ teritorial, Gabriel Corduneanu a făcut următoarele afirmații cu referire la slujba de Înviere organizată de Bisericile Ortodoxe, potrivit fanatik.ro

„Slujba de Înviere la Biserica Ortodoxă începe obligatoriu afară. După vreo 40 de minute ar fi partea a doua a slujbei, care se desfășoară în interior, cu respectarea distanței între participanți, iar cei care nu vor încăpea în interior, pentru că sunt și biserici mici, vor participa la restul slujbei tot afară”.

Restricții de Paște 2021 în biserici

Cei de la adevarul.ro precizează că există un comunicat al DGJMB, transmis de AGERPRES cu referire la numărul de participanți la slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală.

„Sâmbătă, începând cu ora 23,00, accesul în piaţeta Catedralei Patriarhiei se va realiza doar pentru persoanele care doresc să participe la Slujba de Înviere, numărul acestora fiind limitat la maximum 70 de persoane în interiorul Catedralei şi maximum 500 de participanţi în exterior”.

Restricții de Paște 2021: programul magazinelor

În ceea ce privește funcționarea magazinelor în Noaptea de Înviere, majoritatea vor avea un program de funcționare care se va situa în jurul orei 18:00. Acesta poate varia în funcție de magazin și de rata de infectare în care se află situat respectivul magazin. (Sursa: www.playtech.ro).

Despre Radio Tequila România