Home » Actualitate International » Provocare marca Charlie Hebdo: Catalanii, mai proști decât corsicanii

Provocare marca Charlie Hebdo: Catalanii, mai proști decât corsicanii

Săptămânalul satiric franceză Charlie Hebdo provoacă din nou controverse. ” Catalanii sunt mai proști decât corsicanii”, este supratitlul caricaturii de pe copertă, care înfățișează trei bărbați mascați și înarmați cerând o dezbatere.

În editorial, jurnaliștii francezi susțin că “referendumul pentru independența Cataloniei face Europa să tremure. Dacă toate regiunile care au limbă, istorie și cultură originale ar începe să-și revendice independența, Bătrânul Continent se va sparge rapid în bucățele, precum banchizele polare sub efectul încălzirii globale.”

Charlie Hebdo își atrage frecvent critici pentru umorul său acid, revista publicând mai multe caricaturi și texte despre islam și terorism. De altfel, una dintre ele, care-l ironiza pe Profetul Mohamed, a provocat atacul terorist asupra redacției săptămânalului, pe 7 ianuarie 2015, în urma căruia 10 jurnaliști și doi polițiști au fost uciși. Atacatorii, doi frați musulmani, au fost uciși două zile mai târziu.

Preluare realitatea.net

CIteste si ...

Fosta soţie a făcut acuzaţii teribile la adresa lui. Cum i-am filmat pe unul dintre cei mai bogaţi politicieni & fiul pe care l-ar fi lăsat în stradă

Dan Cristian Popescu, actualul viceprimar al Sectorului 2 al Capitalei, este considerat unul dintre cei …