Protest amplu al taximetriștilor din Constanța. Șoferii și-au strigat nemulțumirile în stradă

Protest amplu al taximetriștilor din Constanța

În cursul zilei de azi, 100 de taximetriști vor protesta pe principalele bulevarde din Constanța. Aceștia sunt nemulțumiți de decizia reprezentanților Primăriei Constanța de a include proiectul Regulamentului de desfășurare a activității de taxi în municipiu.

Protest al taximetriștilor în Constanța

Protestul a început astăzi la ora 09:00 pentru a atrage atenția asupra regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport taxi în Constanța care intră la vot în ședința Consiliului Local Municipal de pe 30 iulie.

Taximetriștii vor porni din parcarea mall-ului VIVO către bulevardul Tomis. Apoi, urmează ca în jurul orei 13:00, atunci când începe ședința Consiliului Local, să ajungă pe platoul din fața Primăriei Constanța. Proiectul s-a aflat în dezbatere publică de la începutul acestui an.

Cu toate acestea, continuă să stârnească nemulțumiri în rândul șoferilor de taxi din municipiul Constanța. O solicitare pentru organizarea unui protest a fost depusă de către Reprezentanții Federației Șoferilor din România și cei ai Camerei Taximetriștilor din Constanța.

Oamenii nemulțumiți au solicitat autorităților locale scoaterea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre. Șoferii nemulțumiți de taxi au mai purtat discuții atât cu reprezentanții Primăriei, cât și cu cei ai opoziției la nivelul Consiliul Local Municipal.

Taximetriștii din Cluj fac marș de protest cu mașinile

Taximetriștii clujeni din cadrul Asociației Taxi Transilvania au protestat pentru a fi reglementată circulația pe benzile de transport public. ATT, Asociația Taxi Transilvania au pornit de la Calea Mânăștur până la Primăria Cluj-Napoca.

”Asociația Taxi Transilvania (ATT) inițiază această acțiune, pentru a semnala lipsa de aplicativitate a  articolului 20 pct .5 din Legea 38/2003 conform căreia „Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora, care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege specială și de strictă interpretare în Cluj Napoca, taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicata ei!.”

La momentul prezent în Cluj-Napoca, pe un singur bulevard din oraș, mai exact pe bd. Titulescu este prezentă o tăbliță unde scrie că este permisă tranzitarea taxiurilor cu client. Pe restul străzilor sunt prezente indicatoare cu accesul interzis, cu excepția autobuzelor și bicicletelor.

Asociația Taxi Transilvania (ATT) a luat naștere în 2020, la inițiativa taximetriștilor clujeni. Asociația își propune să protejeze interesele membrilor asociației în relațiile cu terții și să negocieze cu instituțiile statului referitor la orice situație de abuz. Luptăm împreună pentru drepturile noastre și credem că Astăzi este Timpul pentru Transformare!”, precizează președintele Asociației Taxi Transilvania, Daniel Mitrea.

Radio Tequila România