Prognoza meteo august 2021. Ce se întâmplă cu vremea în luna lui Cuptor

Prognoza meteo august 2021. Ce se întâmplă cu vremea în luna lui Cuptor

ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Meteorologii anunță temperaturi ridicate în toată țara, dar vom avea parte și de ploaie.

Prognoza meteo august 2021. Ce se întâmplă cu vremea în luna lui Cuptor

Meteorologii anunță că în următoarea lună, temperaturile vor fi ridicate în toată țara, în special în sud și în vest.

Cu toate acestea, ploile nu dispar și este posibil să apară în special în regiunile nordice.

În săptămâna 26.07.2021 – 2.08.2021, temperaturile vor fi mai ridicat decât cele specifice acestei perioade în toată țara. Cele mai mari temperatura se înregistrează în sud-vestul țării.

De altfel, va ploua mai mod decât în mod normal în nord-vest, potrivit meteorologilor.

În săptămâna 2.08.2021-9.08.2021, temperaturile medii ale aerului vor fi normale pentru acest interval, în toate regiunile. Potrivit ANM, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în nord și nord-est.

În săptămâna 9.08.2021-23.08.2021, temperaturii medii se apropie de valori normale pentru această perioadă în toată țara. În privința ploilor, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 16.08.2021 – 9.08.2021 mediile valorilor termice vor fi în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în aproape toate regiunile, cu posibilități ca în sud-vest să fie mai ridicate, spun specialiștii ANM.

Cantitățile de precipitații pentru această săptămână vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile vestice, fiind apropiate de cele normale pentru acest interval în restul regiunilor.

„Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016,” a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

„Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”, potrivit ANM.

Radio Tequila România