Primele căști wireless care funcționează la infinit: au ANC și panouri solare deștepte

Este o plăcere imensă să folosești căști wireless, mai ales dacă sunt dotate cu anulare activă a zgomotului de fond, cu condiția să nu se termine bateria. Urbanista Los Angeles promite să remedieze acest minus important.

Urbanista este un brand mai puțin cunoscut la nivel global, dar unul care are ambiții mari când vine vorba de căști inteligente fără fir. Cel mai nou model al companiei, intitulat Los Angeles, promite să nu aibă nevoie să stea niciodată la priză pentru a-ți oferi o experiență audio peste medie.

În aces scop, căștile sunt acoperite cu un fel de panouri solare flexibile. Zic ”un fel”, pentru că materialul Powerfoyle utilizat generează energie electrică la fel de bine din lumina soarelui, cât și din lumina de la bec. Acesta a fost creat de către o companie suedeză intitulată Exeger și, datorită flexibilității sporite, poate fi folosit în creații cu orice design.

Acestea sunt însă primele căști care au apelat la materialul futurist. În teorie, JBL a venit cu promisiuni similare în 2019, cu ale sale căști intitulate Reflect Eternal. Acestea din urmă, însă, după ce au făcut subiectul unei campanii de crowdfunding pe Indiegogo au fost anulate din cauza pandemiei.

Este suficient să le ții pe masă la lumină când nu le utilizezi și ar trebui să nu ai nicio problemă cu autonomia, niciodată. O oră la soare îți oferă trei ore departe de priză. Dacă este înnorat și vremea nu ține cu tine, o oră în aer liber îți va oferi două ore de autonomie. În același timp, există și un port USB-C, pentru situația în care le folosești aproape exclusiv pe timp de noapte.

Căștile sunt compatibile cu iOS, Android și sisteme cu Windows. Dacă ai afinități pentru asistenți virtuali, le poți folosi cu Siri sau Google Assistant. Un buton dedicat îți activează sau dezactivează partea de anulare activă a zgomotului de fond. Vor fi disponibile în două culori și îți vor pune muzica pe pauză imediat cum le-ai luat de la urechi. Prețul de achiziție va fi de 200 de euro pe site-ul oficial. (Sursa: www.playtech.ro).

Despre Radio Tequila România