Pompierii români din Grecia, puși la o nouă încercare. În a 6-a zi de acțiune se luptă să stingă flăcările din Metochi și Kalyvia

Pompierii români din Grecia, puși la o nouă încercare. În a 6-a zi de acțiune se luptă să stingă flăcările din Metochi și Kalyvia

Acțiunile de stingere și protecție ale pompierilor români sunt direcționate, în această dimineață, în zona localităților Metochi și Kalyvia. Dispozitivul este similar celui din zilele anterioare. Intervenția se asigură cu 6 mașini de stingere, o dronă și 2 cisterne.

O nouă zi de luptă pentru pompierii români din Grecia

Pompierii români intervin vineri, în cea de-a șasea zi a acțiunii din Grecia, pentru stingerea incendiilor din zona localităților Metochi și Kalyvia. Alături în lupta împotriva flăcărilor sunt și pompierii din Republica Moldova. Aceștia intervin cu două mașini de stingere.

În același timp, șase salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, dar și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, folosind drujbele.

De asemenea, sunt urmăriți, în mod permanent, pe timpul operațiunilor, parametri care pot influența propagarea arderii. În cursul zilei de astăzi, temperaturile se mențin mai scăzute, în jur de 31 de grade Celsius. Pe de cealaltă parte, viteza și direcția vântului au valori similare zilelor trecute.

Rolul principal al autorităților elene este de a coordona întreaga misiune. Aceștia sunt responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționat în vederea limitării incendiilor.

Localnicii, recunoscători pentru ajutorul pompierilor români

Într-o postare pe Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, se poate vedea cât de recunoscători sunt localnicii zonelor afectate pentru ajutorul pe care îl primesc din partea pompierilor români.

Un copil i-a vizitat pe aceștia și le-a oferit porumb fiert, drept mulțumire pentru ajutor. De asemenea, mai mulți oameni le-au adus apă rece și îi privesc mereu cu recunoștință.Ne-au mișcat gesturile localnicilor… Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”.Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor.O mare surpriză a fost făcută de un copil, care i-a vizitat în această dimineață pe colegii noștri. A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejau satul.În aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, însă au avut parte și de momente cu o mare încărcătură emoțională, care le-a dat putere și i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare.Mulțumim, Grecia!

Radio Tequila România