Ploi torențiale până luni dimineață, în mare parte din țară. Prognoza meteo, actualizată

Meteorologii au prelungit, duminică,  avertizările meteo de cod portocaliu și galben de ploi abundente și instabilitate atmosferică. 11 județe se află sub avertizare de cod portocaliu, potrivit ANM.

Codul portocaliu a intrat în vigoare duminică la ora 11:00 și este valabil până luni la ora 06:00. 11 județe se află sub avertizare de vreme rea.

În intervalul menționat, în sudul Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua abundent și îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.

Ploi torențiale până luni dimineață, în mare parte din țară. Prognoza meteo, actualizată

foto: ANM

De asemenea, mai mult de jumătate din țară intră sub cod galben de instabilitate atmosferică începând cu ora 11:00. Acesta va fi valabil până mâine la ora 09:00.

În această perioadă în Transilvania, Moldova, Maramureș, local în Oltenia și Muntenia, precum și la munte vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…35 l/mp și pe alocuri 40 l/mp, potrivit ANM.

Cum va fi vremea în București

Duminică în Capitală cerul va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului și din nou pe parcursul nopții, vor fi
perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Radio Tequila România