Pilotul avionului MIG-21 LanceR prăbuşit în Mureş, internat la ATI

Conform unor surse militare, aparatul avea toate verificările făcute, era pregătit pentru zbor. Locotenent-comandorul Andrei Criste s-a catapultat

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a comunicat că, ajuns la Bucureşti, locotenent-comandorul Andrei Criste, pilotul aeronavei MIG-21 LanceR prăbuşită marţi, 20 aprilie, în judeţul Mureş, a fost consultat de mai mulţi medici militari care au decis internarea lui la secţia ATI a Spitalului Militar Central. Concret, pilotul a fost evaluat de o echipă multidisciplinară constituită din medici specialişti în medicină de urgenţă, neurochirurgie, chirurgie toracică, Anestezie Terapie Intensivă (ATI) şi chirurgie generală pentru evaluarea medicală, stabilirea diagnosticului şi instituirea conduitei terapeutice chirurgicale şi medicale.   „În urma consulturilor de specialitate şi a investigaţiilor clinice şi paraclinice efectuate, locotenent-comandorul Andrei Criste a fost internat, în Secţia ATI, cu diagnosticul politraumatism prin catapultare. Pilotul este conştient, cooperant, orientat temporo-spaţial, stabil hemodinamic şi respirator. Conducerea MApN şi echipa medicală se află în contact permanent cu familia”, a comunicat MApN.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucţie împreună cu alte două aeronave de acelaşi tip.   În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situaţie de urgenţă şi s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranţă, în jurul orei 15.00.   Iniţial, pilotul a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde a fost evaluat de o echipă medicală care a constatat că viaţa sa nu este în pericol şi a autorizat transferul pacientului la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti, pentru tratament de specialitate şi recuperare.

Radio Tequila România