Potrivit poliţiştilor, o societate comercială din Bucureşti, având ca obiect principal de activitate „activităţi de luptă împotriva incendiilor şi de prevenire a acestora”, începând din 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituţii publice şi private de interes naţional, ar fi avut obligaţia să presteze servicii de mentenanţă a echipamentelor de protecţie dar în realitate nu ar fi făcut-o.

„Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, şcoli, unităţi militare, penitenciare, sedii ale unor instituţii publice, staţii de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice şi nucleare, combinat chimic etc.” conform Poliţiei Române.

Beneficiarii s-ar fi aflat în eroare cu privire la funcţionalitatea şi calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile pentru aceste servicii.

Totodată, societatea nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor pentru a evita taxele datorate bugetului consolidat al statului. 

Gradul de periculozitate al faptelor comise este foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viaţa, sănătatea, şi integritatea persoanelor, cât şi cu privire la patrimoniul acestora.

Suportul este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi participă luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi lucrători din cadrul D.G.A. Mureş. (Sursa: www.adevarul.ro).