O „degajare de fum” pe Aeroportul Otopeni a perturbat traficul duminică seara

Piloții de la cursa Aegean care a sosit duminică, la ora 20.00, de la Atena la București, le-au spus pasagerilor că „debarcarea întârzie, tocmai am fost anunțați că e fum în aeroport”.

UPDATE ora 21:35: Așa arată „traficul neperturbat” la Otopeni, în viziunea autorităților. Sute de oameni se înghesuie în tunel la filtrul DSP după ce, din cauza degajării de fum, fuseseră ținuți în avioane.

O „degajare de fum” pe Aeroportul Otopeni a perturbat traficul duminică seara

UPDATE ora 20.55: Pasagerii din avioane au văzut mașinile de pompieri retrăgându-se din zona aerogării și a început debarcarea după aproape o oră petrecută în avion, pe pistă.

UPDATE ora 20.51: Reprezentanții Aeroportului Otopeni au transmis, într-o informare de presă, că, în urma alarmei primite prin centrala de incendiu, pompierii Aeroportului Henri Coandă au intervenit într-o cameră tehnică din zona de îmbarcare (Finger), unde s-a produs o degajare de fum la un tablou electric.

„Începutul de incendiu a fost imediat stins. În zona apropiată camerei tehnice afectate nu se aflau pasageri dar, din motive de siguranță, o parte din pasagerii aflați în terminal au fost conduși într-o altă zonă, până la evacuarea completă a fumului”, mai spun reprezentanții aeroportului, afirmând și că „nu s-au înregistrat perturbări ale traficului pe aeroport”.

Și alte curse, printre care TAROM și Turkish, care urmau să se cupleze la burduf au rămas pe pistă, așteptând instrucțiuni.

Contactat de Libertatea, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache, a confirmat că este vorba de o „degajare de fum”, precizând că „traficul pe aeroport este normal”.

Dar la ora 20.45, pasagerii erau încă în avion, nefiind efectuată debarcarea.

(Sursa: www.libertatea.ro).

Despre Radio Tequila România