Noi metode de plată la OLX: la ce trebuie, însă, să fii foarte atent

OLX anunță noi metode de plată, doar că trebuie să fii foarte atent ca să nu rămâi fără bani.

OLX anunță noi metode de plată. Cel mai mare site de anunțuri online susține că noile funcții sunt destinate celor aleg să plătească cu cardul atunci când cumpără pachete de anunțuri de pe OLX sau când adaugă fonduri în portofelul electronic.

Site-ul anunță că, pentru un plus de securitate, vei putea face plata integral pe OLX, fără să mai fii redirecționat către alte platforme. Mai mult, vei avea opțiunea de a salva datele de card în contul tău OLX, astfel încât să nu le mai introduci de fiecare dată.

Noi metode de plată pe OLX

Pașii pentru a beneficia de noile funcții sunt simpli. Iată ce trebuie să faci ca să folosești noul flux de plată:

  • #1 Alege metoda de plată Plăți OLX, apoi selectează varianta Plată cu cardul
  • #2 Introdu datele cardului tău și salvează-le în siguranță pentru următoarea achiziție

OLX insistă, însă, să nu devii victimă a tentativelor de phishing de pe site. Acest sistem de plată este doar pentru serviciile OLX de postare sau promovare anunțuri. Astfel, încasarea sumei pentru produsele vândute pe OLX nu se face niciodată online, așa că nu-ți introduce datele cardului în linkuri primite pe alte canale de comunicare (precum WhatsApp).

Ce trebuie să faci e să analizezi cu atenție orice link primit prin rețelele de socializare (Whatsapp, Facebook) și să nu îți introduci datele cardului pe astfel de site-uri
Există riscul ca acestea să fie clone false care extrag datele cardului. Ai grijă ca adresa website-ului în bara de navigare să înceapă cu „https” (și nu „http”), ceea ce înseamnă că este securizată.

Mai mult, cardul bancar este un instrument de plată, nu de încasare. Adică este folosit ca să faci plăți și nu ca să încasezi banii pe card. Așa că NU oferi datele (număr, data de expirare și CVV2) altor persoane care susțin că îți vor trimite bani.

Radio Tequila România