Meteo. Scad temperaturile în România: ploi în multe zone ale țării

Meteo. Cât scad temperaturile în România

ANM- Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că un front atmosferic rece o să tranziteze țara noastră, în așa fel încât temperaturile o să scadă semnificativ, iar ploile vor reveni în cea mai mare parte a teritoriului.

Meteo. Scad temperaturile în România

Astfel, meteorologul Alina Șerban a declarat despre vremea în România:

”Un proces de răcire se va resimți chiar de astăzi în vestul, nordul și centrul teritoriului, acolo unde maximele se vor situa între 13 și18 grade. Însă, în partea de sud și sud-est a teritoriului, astăzi, va fi chiar mai cald decât ieri, cu temperaturi între 20 și 24-25 de grade.

Mâine se încălzește în sudul, centrul și în estul teritoriului, astfel încât temperaturile maxime vor atinge 28…29 de grade în extremitatea de sud a țării.

Când se schimbă vremea

Un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre dintre nord-vest către sud-est, astfel încât va determina apariția ploilor, mâine în nord, în vest și în centru iar sâmbătă mai ales în sud-est. Odată cu acesta și o masă de aer rece va determina o vreme răcoroasă în toate regiunile, sâmbătă în mod deosebit, cu maxime ce se vor situa între 13…14 grade în nord și în centru și până la 20…21 de grade în extremitatea de sud a teritoriului.

Odată cu acesta, vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele montane, unde este posibil să mai vedem precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, a spus meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

Vremea în săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021 

În acest interval de timp, regimul pluviometric se anunță deficitar în toate regiunile, în special în cele montane. De asemenea, temperaturile medii ale aerului sunt mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi mai apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021 

În acest interval, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, îndeosebi în zonele montane. De asemenea, temperatura medie a aerului o să aibă valori apropiate de cele normale pentru acest interval, chiar și mai coborâte, în regiunile nordice și estice.

Vremea în săptămâna 17.05.2021 – 24.05.2021 

Temperatura medie a aerului o să aibă valori apropiate de cele normale pentru acest interval de vreme, posibil să fie ușor mai coborâte, local, în regiunile nordice și estice. De asemenea, regimul pluviometric care este estimat pentru săptămâna aceasta o să aibă o tendință ușor deficitară, în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna săptămâna 24.05.2021 – 31.05.2021

Atunci, valorile termice o să se situeze în jurul valorilor specifice acestui interval, pe întreg teritoriul țării. De asemenea, cantitățile de precipitații o să fie deficitare în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în jumătatea vestică a ei.