Meteo Paște și 1 mai. Ce temperaturi vom avea în minivacanța de 4 zile

Vremea în țară vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru perioada în care ne aflăm. În același timp în perioada de Paște temperaturile vor mai crește și vremea se va încălzi. Astfel că de Sărbătorile de Paște românii vor avea parte de temperaturi ridicate.

Vreme rece de Paște în România

Mai este puțin și vom avea parte Sărbătorile de Paște și minivacanța de 1 Mai. Din punct de vedere termic ANM ne anunță că începând cu 1 mai vom avea parte de temperaturi mai scăzute în aproapte toată țara.

Începând cu 3 mai valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru începutul de săptămână, la nivelul întregii țări. ANM mai anunță că în această perioadă cantitățile de precipitații vor fi scăzute. Precipitațiile vor fi mai ales în regiunile extracarpatice. În restul teritoriului vor fi în general apropiate de cele normale.

Până la începutul lunii mai ANM anunță vreme rece. Valorile maxime suntcuprinse între 7-8 grade şi minime de 1-2 grade. Începând cu 16 aprilie vom resimți o încălzire a vremii. De la această dată temperaturile maxime sunt cuprinse între 15-16 grade şi minimele de 4-5 grade Celsius. În această perioadă vom avea parte și de precipitații însemnate cantitativ. Precipitațiile vor fi abundente, mai ales după data de 19 aprilie.

Frontul de aer rece se va menține și în săptămânile următoare. Din acest motiv la începutul lunii mai temperaturile vor fi mai scăzute, cel puțin pe 1 și 2 mai. În sudul și sud-estul teritoriului la început de mai vom avea parte de temperaturi ceva mai ridicate. Vor fi și  ceva precipitații. În restul teritoriului se va meține frontul de aer rece, resimțit în această lună aprilie și cu valoi termice scăzute.

Vacanța de 1 Mai cu schimbări de temperatură

În raport cu ceilalți ani, temperaturile, cel puțin pentru data de 2 mai, nu vor crește. Astfel că, la nivel național, valorile termice sunt mai scăzute față de aceeași perioadă. În Seara de Paște vor fi valori termice scăzute. Există un front de aer rece care se va abate în următoarea perioadă de-asupra teritoriului României. Acesta influențează temperaturile din primele două zile ale lunii mai.

Deși românii se pregătesc de plajă, în vacanța de 1 mai, de-abia după 3 mai vor putea resimți cu adevărat căldura soarelui. În intervalul 26.04.2021 – 03.05.2021 temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte pe întreg teritoriul României. La fel se preconizează și pentru Capitală, în același interval de timp. După 3 mai și aici vom avea parte de temperaturi mai ridicate. (Sursa: www.playtech.ro).

Despre Radio Tequila România