Meteo de Florii. Vremea se răcește în weekend. În ce zone vor fi maxime de 20 de grade

Vești proaste în ceea ce privește vremea. Temperaturile scad în majoritatea regiunilor și doar în sudul țării sunt înregistrate valori termice normale pentru această perioadă.

Vremea se răcește în weekend

În jumătatea estică va ploua, iar vântul va sufla cu putere în majoritatea zonelor. Maximele pornesc de la 10 grade în depresiuni și cresc până la 21 de grade în Lunca Dunării.

Ne așteaptă averse și fenomente electrice în jumătatea estică a teritoriului. În zonele montane înalte vor fi precipitații mixte, iar vântul se întețește în mare parte din țară.

Va fi frig în nordul țării în weekend, iar în regiunile sudice maximele vor atinge 19-20 de grade. Sâmbătă va ploua slab izolat, iar duminică și luni se anunță ploi în toată jumătatea nordică.

În București, temperaturile maxime sunt de 20 de grade, însă după-masă vor fi ploi slabe, însoțite de fenomene electrice, în timp ce vântul va sufla moderat.

În Dobrogea și Bărăgan vremea este schimbătoare cu averse și vânt puternic. Temperaturi maxim de opresc la 18 grade celsios. Pe litoral și în Deltă vremea este și mai rece, iar maximele vor de 15 grade.

În Moldova și în nordul Munteniei vremea se răcește. Apar și ploi însoțite de descărcări electrice.

În ce zone vor fi 20 de grade

Nici în nordul Transilvaniei și în Maramureș lucrurile nu stau prea bine. Vor fi cel mult 14 grade și un vânt moderat.

În Oltenia vremea este destul de bună. Vor fi ploi, însă izolat, iar temperaturile se încadrează în limitele normale și ajung până la 20 de grade.

La munte vremea se răcește și apar norii. În Carpații Orientali va ploua, iar pe creste va fi lapoviță. În masivele vestice vremea este puțin mai bun. Vântul va sufla destul de puternic în zona montană înaltă, crescând riscul de avalanșă.

Duminică și luni se anunță zile mohorâte. Duminică va fi o vreme răcoroasă cu ploi slabe în jumătatea de nord a țării. În depresiuni se poate produce brumă, iar în sud-vestul extrem temperaturile ajung la 20 de grade. (Sursa: www.playtech.ro).

Despre Radio Tequila România