Meteo. Cât de frig va fi în weekend în România. Vremea se strică drastic

Începutul de weekend introduce o vreme frumoasă, ce va fi continuată de frig. După ce vineri ne-a așteptat tot o zi rece pentru jumătatea lunii aprilie, în weekend ni se strică ploile. Specialiștii meteo anunță atmosferă închisă în vestul, centrul și nordul teritoriului, pe unde vin și precipitații, la munte se întrevăd ninsori, iar în restul țării doar câțiva stropi de apă.

Informații meteo⌈ Se strică vremea în toată țara. Temperaturile care se vor înregistra în weekend

Sâmbătă, 17 aprilie, se încălzește ușor în unele zone. Vom avea o zi cu soare în multe locuri din țară. Se va înnora spre seară, iar în sud-vestul țării sunt anunțate ploi. La munte, precipitațiile vin sub toate formele, iar maximele termice ajung până la 17 grade Celsius. În schimb, săptămâna se încheie cu vreme închisă și rece. Va ploua în majoritatea regiunilor, iar la munte așteptăm lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime pleacă de la 7 grade Celsius și ajung până la 16.

Atmosferă plăcută în București, până duminică

Începutul de weekend aduce vreme plăcută în Capitală, dar temperaturile rămân tot sub normalul perioadei. Norii vor fi mai puțini și își vor face apariția în special seara. Maxima zilei de sâmbătă, 17 aprilie, se oprește la 16 grade Celsius. Duminică, 18 aprilie, scad iar temperaturile. În termometre vor fi din nou 12 grade Celsius, iar în prima parte a zilei sunt anunțate ploi.

Meteo. Cât de frig va fi în weekend în România. Vremea se strică drastic
Meteo. Vremea în weekend

Vânt puternic la munte 

La munte, nori mai mulți găsim în zona Munților Orientali și Carpaților Meridionali. Vin precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță, iar în zona înaltă o să ningă. Vântul va avea intensificări pe creste, unde vor fi viteze de peste 70 km/h.

  • Sinaia – 3
  • Predeal – 2
  • Păltiniș – 1
  • Stâna de Vale – 1

Predomină vremea închisă în Europa

Situația stă similar și pe continent, îndeosebi în țările central-estice, sud-estice, dar și în cele cu ieșire la Marea Mediterană. Ploi mai vin și prin sudul Franței și al Peninsulei Iberice, dar și în Peninsula Scandinavă. La Oslo va fi înnorat și se vor înregistra 13 grade Celsius. Temperaturi mai mici față de zilele precedente găsim în Viena, iar în Paris 11.