Meteo 6-9 august 2022. Cum va fi vremea, temperaturi horror în România

Nu scăpăm de caniculă nici zilele viitoare

Meteo 6-9 august 2022, potrivit experților meteo ai Administrației Naționale de Meteorologie. Vremea de mâine, 6 august 2022, va fi caniculară în cea mai mare parte a României, cu temperaturi care vor ajunge până la 38 de grade Celsius în Banat.

Prognoza meteo ANM 6-9 august 2022. Temperaturi de groază, potrivit meteorologilor

Sâmbătă, 6 august, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în vest și local în sud, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, informează Administrația Națională de Meteorologie.

În plus, în jumătatea de est a teritoriului vor fi înnorări temporare și pe alocuri averse slabe, în timp ce în restul țării cerul va fi variabil și doar cu totul izolat va fi posibil să plouă slab. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile nord-vestice și pe crestele montane al teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade Celsius pe litoral și 38 de grade Celsius în Banat și în vestul Olteniei, iar minimele termice ale zilei se vor situa între 15 și 23 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM duminică, 7 august 2022

Pentru duminică, 7 august, meteorologii ANM prognozează că vremea călduroasă va persista, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. De asemenea, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 33-34 de grade Celsius, iar cea minimă de 18-20 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM duminică, 7 august 2022

Pentru duminică, 7 august, ANM anunță că vremea călduroasă va persista, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În plus, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru ploi slabe cantitativ. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile maxime va fi de 33-34 de grade Celsius, în timp ce cea minimă de 18-20 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM luni, 8 august 2022

În prima zi a săptămânii viitoare, valul de căldură va persista în sudul și sud-estul țării, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține ridicat.

În vest, nord și centru, precum și la munte, instabilitatea atmosferică se va accentua mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, când vor fi perioade cu înnorări, ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Izolat cantitățile de apă vor fi mai substanțiale.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 36 de grade Clsius, iar cele minime între 14 și 24 de grade Celsius, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane.

Prognoza meteo ANM marți 9 august 2022

În sudul și sud-estul României valul de căldură și disconfortul termic vor persista, potrivit ANM. În jumătatea de nord-vest a țării vremea va fi în general instabilă și vor fi înnorări temporar accentuate, ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade Celsius, iar cele minime între 12 și 24 de grade Celsius.