Mașina electrică pe care ți-ai dorit-o cu adevărat, confirmată: cât costă un Ford Mustang Mach-E GT

Se știa de mult timp că Ford va începe să lanseze niște mașini electrice de top sub brandul Mustang, dar abia acum aflăm cât costă și când vor fi disponibile.

Primele creația din seria Ford Mustang în variantă electrică vor ajunge pe piață în curând și, în prima etapă, vor fi disponibile în două variante. Primul este Mustang Mach-E GT EV, iar al doilea este GT Performance. Dacă nu era evident, cuvântul Performance din titlu vine câțiva bani în plus, aproximativ 5000 de dolari.

Versiunea standard va avea un preț de achiziție de 59.900 de dolari, în timp ce varianta GT Performance va sări până la 64.600 de dolari. Ca referință, în ceea ce privește precomenzile, doar 30% dintre cei care și-au dorit un Mustang electric au făcut comandă la varianta mai ieftină, Mach-E GT.

Dacă ești curios ce primești de banii ăia, ambele versiuni au o putere de 480 de cai putere, dar modelul Performance are un cuplu mai mare cu 5%. Acesta din urmă se traduce într-o accelerație de la 0 la 100 Kmph în 3,8 secunde în cazul variantei standard și 3,5 secunde pentru iterația de top.

Competitorul principal pentru aceste Mustang-uri este Tesla Model Y Performance, cu mențiunea că autonomia este mai mică pentru mașinile Ford. Tesla promite 500 de kilometri departe de priză, în timp ce Mustang Mach-E GT EV rezistă doar 400 de kilometri.

Comparativ cu mașinile tradiționale din seria Mustang, cei de la Ford au instat asupra faptului că performanța mașinilor electrice este similară cu a unui Mustang Mach 1 cu un motor V8, diferența fiind că un Mach-E GT are un cuplu mai mare. Pe de altă parte, prețul de start pentru un Mach 1 ICE este semnificativ mai ieftin, 53.000 de dolari.

La capitolul detalii sport, ambele modele de Mustang electric vor avea discuri de frână Brembo, iar varianta Performance va include roți de 20 de inci cu cauciucuri Pirelli.

Ford Mustang masina electrica