Mașină avariată după ce șoferul acestuia a lovit un urs. Incidentul s-a petrecut pe DN 13 A, în zona Băilor Seiche

Mașină avariată după ce șoferul acestuia a lovit un urs

Marți seară, un autoturism a fost avariat în zona Băilor Seiche, în apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc. Accidentul a avut loc pe DN 13 A, iar conducătorul susține că a lovit un urs.

Urs lovit de un autoturism

Potrivit purtătorului de cuvânt IPJ Harghita, Gheorghe Filip, șoferul în vârstă de 55 de ani a declarat că a lovit un urs, în jurul orei 22:00. În urma impactului, autovehiculul a fost avariat. În zona s-a acționat pentru găsirea animalului, cu o echipă formată din voluntari, membri ai asociației de vânătoare și polițiști. Momentan, ursul nu a fost identificat.

Mărmureanu-Biro Leonard, directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Târnava Mare, a declarat că urmele ursului au fost găsite în cursul dimineții de miercuri. Căutarea va continua pentru a se asigura că animalul nu este rănit. Principala misiune pentru autorități este de a se asigura că ursul nu se află într-o zonă frecventată de oameni.

„Nu ştim dacă e rănit, dacă a plecat mai departe. Până când nu o să ştim sigur că a plecat sau că e rănit, pentru că e o problemă că au venit destui culegători de ciuperci, mai umblă oamenii prin pădure, iar nouă ne e frică să nu cumva să dea cineva peste el”, a spus Mărmureanu-Biro Leonard.

În zona Băilor Seiche, în ultima perioadă a fost semnalată prezența a patru urși, potrivit sursei menționate.

Pui de urs lovit mortal de un autoturism

Un pui de urs a fost lovit mortal de un autoturism în apropierea localității Micfalău din Covasna. Cadavrul animalului a fost găsit de un trecător care a alertat autoritățile. Radu Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, a declarat că nu există nicio suspiciune de braconaj. Ursul a fost ridicat de o firmă autorizată pentru a fi incinerat.

„Duminică, un trecător a sunat şi ne-a sesizat. Colegii de la Serviciul de Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase, reprezentanţii Gărzii de Mediu, ai Agenţiei de Protecţie a Mediului Covasna, administratorii fondului de vânătoare, precum şi un medic veterinar s-au deplasat în zonă unde au constatat că ursul a fost victima unui accident rutier. Nu există nicio suspiciune că ar fi vreo infracţiune de braconaj în acest caz”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Radu Stroe.

Autoritățile covăsnene au semnalat în mod constant că urșii s-au înmulțit considerabil în ultimii ani. Mulți dintre ei își părăsesc habitatul natural și se apropie de zonele locuite de oameni deoarece găsesc mult mai ușor hrană.