Malta vrea să plătească turiștii care vizitează insula. Care este suma oferită

Malta a anunțat că le va oferi până la 200 de euro, în forma unor reduceri la hoteluri, pentru cei care petrec cel puțin trei zile pe micuța insulă din Mediterana, relatează Reuters. În acest fel, țara speră să atragă mai mulți turiști, relatează Reuters.

Aproximativ 35.000 de vizitatori sunt așteptați să beneficieze de această facilitate, măsura fiind propusă de guvernul maltez într-o încercare de a reanima sectorul turistic. Acest sector reprezintă 27% din economia Maltei, iar numărul turiștilor a scăzut dramatic în urma pandemiei.

În 2019, 2,7 milioane de oameni au vizitat Malta, iar în 2020 numărul a scăzut cu peste 80%.

Malta vrea să plătească turiștii care vizitează insula. Care este suma oferită
Destinație turistică populară. Malta are o populație de aproximativ 500.000 de locuitori. Foto: Hepta

Discounturile încep de la 100 de euro pentru hoteluri de trei stele

În aceste condiții, ministrul turismului din Malta, Clayton Bartolo, a explicat că turiștii care rezervă cazare la un hotel de trei stele vor primi 100 de euro, cei care optează pentru patru stele – 150 de euro, iar cei care se vor caza la cinci stele – 200 de euro.

Pentru ca oferta să devină mai atractivă, grantul crește cu 10% dacă sunt rezervate hoteluri de pe micuța insulă malteză Gozo, unde se ajunge cu feribotul de pe insula principală.

Cea mai mare rată de vaccinare din UE

Planul pentru sectorul turistic a fost anunțat în contextul în care campania de vaccinare se desfășoară într-un ritm alert.

Mai exact, Malta are cea mai mare rată de vaccinare împotriva virusului din Uniunea Europeană, după ce a administrat cel puțin o doză la 42% dintre adulți, scrie Reuters.