Luna septembrie, mai friguroasă decât de obicei. Care vor fi cele mai ridicate temperaturi

Luna septembrie a început cu temperaturi mai scăzute față de cele normale pentru această perioadă, iar prognoza meteorologilor arată că primele două săptămâni vor fi mai friguroase. Cu toate acestea, „asta nu înseamnă că nu vor mai fi anumite zile în care temperatura va urca”, a declarat meteorologul de serviciu de la ANM pentru Radio Tequila.

În perioada imediat următoare, vremea va fi stabilă, „asta înseamnă că ploile vor fi foarte puține”, dar zilele viitoare temperaturile fi mai coborâte decât cele normale, a informat vineri, 3 septembrie, Administrația Națională de Meteorologie.

„Ploile vor fi slabe cantitativ, pe arii restrânse. Din punct de vedere termic, într-adevăr, vom rămâne pe un regim de vreme caracterizat de temperaturi mai coborâte decât cele normale”, a declarat Oana Catrina, meteorolog de serviciu la ANM, pentru Libertatea.

„Asta nu înseamnă însă că nu vor mai fi anumite zile în care temperatura va urca”, a precizat aceasta, adăugând că există posibilitatea ca în luna septembrie temperaturile la nivel național să mai urce spre 26… 27 de grade Celsius.

Valorile normale maxime de temperatură pentru luna septembrie sunt cuprinse între 20 și 27 de grade Celsius la nivel național și 26… 27 de grade Celsius în București.

În primele două zile ale lunii septembrie, temperaturile maxime la nivel național s-au situat în jurul valorii de 21… 22 de grade Celsius.