Luminiţele de Crăciun din București vor fi „foarte puţine”, spune Nicușor Dan

Bucureștiul va avea mai puține instalații și decorațiuni de Crăciun în acest an. Anunțul a fost făcut de primarul Nicușor Dan, care a explicat că banii vor fi păstrați pentru „acele chestiuni care pot diminua traficul” sau „care pot crește confortul în ceea ce privește încălzirea”.

Nicuşor Dan a fost întrebat marţi seara, la B1TV, dacă bucureştenii vor avea luminiţe de Crăciun în această iarnă. „Foarte puţine, pentru că este mult mai important să alocăm banii pentru acele chestiuni serioase care să diminueze traficul, să diminueze poluarea, să crească confortul în ceea ce priveşte încălzirea”, a răspuns Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că există posibilitatea să fie deschise târguri private de Crăciun, dacă regulile sanitare de la acel moment, ținând cont de pandemia de COVID-19, vor permite acest lucru.

„În schimb vrem, bineînţeles toate astea sunt cu dacă, pentru că suntem în pandemie, am vrea să organizăm mai multe târguri private de Crăciun la care bucureştenii să poată să simtă bucuria sărbătorilor, dacă regulile sanitare ne vor permite”, a adăugat Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a amintit de administrația Gabrielei Firea, susținând că în timpul acesteia Bucureștiul a fost mai plin de luminițe de Crăciun, dar cu „chestiunile fundamentale” nerezolvate.

„Au fost ani în șir în care administrația nu s-a concentrat pe chestiunile fundamentale ale orașului, ci pe chestiuni de  suprafață, de sclipici. Oamenii înțeleg că tu dacă ai datorii de 3 miliarde de lei și un buget de 4 miliarde, clar că trebuie să plătești acei bani de undeva”, a mai spus Nicușor Dan.

Radio Tequila România