Home » Articole Recente » Italia, lovită şi ea de epidemia de rujeolă, îi OBLIGĂ pe părinţi să îşi vaccineze copiii

Italia, lovită şi ea de epidemia de rujeolă, îi OBLIGĂ pe părinţi să îşi vaccineze copiii

Guvernul italian a aprobat vineri o lege ce obligă părinţii să-şi vaccineze copii împotriva bolilor infecţioase în condiţiile în care în ţară există o dispută politică în privinţa epidemiei de rujeolă, informează HotNews.ro.

Copii de până la 6 ani vor trebui imunizaţi pentru a fi primiţi la grădiniţă, iar părinţii care îşi trimit copii la şcoală după această vârstă fără să îi vaccineze vor fi pasibili de amenzi.

Vaccinurile împotriva rujeolei, oreionului, rubeolei, varicelei şi meningitei, care erau până acum doar recomandate, devin oblgatorii, a spus premierul Paolo Gentiloni.

“Lipsa luării măsurilor necesare timp de mai mulţi ani şi răspândirea teoriilor anti-ştiinţifice, mai ales în ultimele luni, au dus la reducerea protecţiei”, a declarat Gentiloni într-o conferinţă de presă.

Legea obligă şi la vaccinarea împotriva poliomielitei, difteriei, tetanosului, hepatitei B, tusei convulsive şi hemofiliei B. Institutul italian pentru sănătate a avertizat în aprilie că scăderea vaccinării a dus la o epidemie de rujeolă.

Institutul a înregistrat 2.395 de cazuri de rujeolă până acum în 2017, comparativ cu circa 840 în tot anul 2016 şi 250 de cazuri în 2015.

Preluare realitatea.net

CIteste si ...

Transilvania Train lanseaza editia 2018

Organizatorii proiectului Transilvania Train anunță lansarea celei de-a doua ediții a călătoriei ce va avea …