Home » Actualitate Intern » Încrederea românilor în Biserică a coborât pentru prima dată sub 50%

Încrederea românilor în Biserică a coborât pentru prima dată sub 50%

Scandalurile sexuale din interiorul Bisericii, inclusiv compromiterea şi excluderea primului înalt ierarh – Episcopul Huşilor, au coborât încrederea românilor în Biserică la un nivel minim. 

Încrederea românilor în Biserică a scăzut sub 50%, fiind pentru prima dată de la Revoluție când se întîmplă acest lucru, a dezvăluit sociologul Alin Teodorescu citând date dintr-un sondaj IMAS.

 „Acum 20 de ani, România era o democrație originală. Când întrebai publicul în cine are încredere, spunea: Biserica, mass media și Armata. Lună de lună era așa, era plictisitoare. Acum, Biserica e sub 50% grad de încredere, justiția se apropie de 60%, pompieri și SMURD – 80%. Anumite părți ale statului încep să câștige. Mass media a căzut și ea sub 50%, e o discuție de ani de zile. Din decembrie 89, România a fost caz special, sute de posturi în mai puțin de 10 ani, presa și a fi jurnalist era o demnitate la un moment dat”, a spus sociologul la Digi24.

Sondajul IMAS este realizat lunar pe un eșantion de 1000 respondenți, prin telefon, iar marja de eroare e de plus minus 3%.

Preluare realitatea.net

CIteste si ...

Fosta soţie a făcut acuzaţii teribile la adresa lui. Cum i-am filmat pe unul dintre cei mai bogaţi politicieni & fiul pe care l-ar fi lăsat în stradă

Dan Cristian Popescu, actualul viceprimar al Sectorului 2 al Capitalei, este considerat unul dintre cei …