Incendiu puternic, sâmbătă seară, la o clădire în construcție din nordul Bucureștiului. Primarul Clotilde Armand anunță verificări

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seară, la un bloc aflat în construcţie din nordul Capitalei, au transmis reprezentanții ISU București. Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că nu există victime. Locuitorii sectorului 1 au spus pe paginile socializare că au auzit și o explozie puternică. Zeci de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea flăcărilor, iar în jurul orei 22.35, ISU a transmis că incendiul a fost lichidat.

UPDATE 23.08. „La locul intervenției rămân în dispozitiv 3 autospeciale de stingere. Incendiul este localizat”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Pompierii încearcă acum să identifice cauza izbucnirii incendiului.

UPDATE ora 22:55. Clotilde Armand, primarul sectorului 1, a anunțat sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook, că se vor face verificări la blocul nelocuit unde a izbucnit incendiul, pentru a vedea modul în care au fost emise autorizațiile de construcție.

„Am dispus să se facă urgent toate verificările necesare în cazul proprietarului imobilului din strada Parcului, nr. 20, privind modul în care au fost emise autorizațiile de construire. Polițiștii locali de la Ordine Publică au ajuns la locul incendiului și acordă suport echipajelor ISU, care au izolat perimetrul”, se arată în mesajul postat sâmbătă de edilul sectorului 1.

UPDATE ora 22.35. Incendiul „nu mai arde cu flacără, o parte din autospeciale vor fi retrase din dispozitiv”, au transmis reprezentanții ISU București.

Zona a fost izolată. O parte din echipajele de pompieri rămân la fața locului preventiv, pentru cazul în care vor apărea alte focare sau alte explozii, în clădire existând multe materiale inflamabile.

Incendiu a izbucnit pe terasa unui bloc cu 12 etaje aflat în construcție, situat în sectorul 1 al Capitalei. Din primele informații, s-au aprins butoaie cu smoală și carton bituminat.

Reprezentanții ISU București au transmis că suprafața afectată este de aproximativ 500 mp. Se acționează cu 11 autospeciale de stingere, două autoscări. De asemenea, sunt degajări mari de fum. Nu au fost înregistrate victime, au mai transmis pompierii.

Cauza izbucnirii incendiului încă nu a fost stabilită.

„Până în acest moment s-a acționat de la înălțime cu autoscara, echipele de pompieri au urcat la ultimul nivel și acționează pentru stingere. Sunt mai multe echipaje de intervenție. Acum se intervine, nu sunt victime, se lucrează să se lichideze cât mai repede. Sunt și două autoscări acolo”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, sâmbătă seară, într-o intervenție la Digi24.

Acesta le-a mai transmis oamenilor care locuiesc în zonă să rămână în case și să țină ferestrele închise.

Totodată, șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat la Digi24 că este posibil să aibă loc și alte explozii în continuare, până la lichidarea incendiului.

„Există riscul de a avea explozii în continuare și în general putem avea episoade de poluare generate de mișcarea curenților de aer. Momentan nu există un risc pentru populație”, a spus șeful Gărzii de Mediu.

Momentul în care acoperișul blocului din nordul Capitalei a explodat:

Locuitorii sectorului 1 au scris pe rețelele de socializare că au auzit o explozie puternică.

„Ceva foarte rău s-a întâmplat – o explozie mare în nordul Bucureștiului. Aveți grijă de voi. Închideți ferestrele imediat dacă stați în zonă”, a scris un bărbat pe pagina sa de Facebook.