Incendiu devastator în București. Un bloc de 10 etaje a luat foc, toți pompierii din Capitală au fost mobilizați

Incendiu devastator în tr-un cartier bucureștean

Finalul de weekend aduce și o adevărată dramă într-unul din cartierele bucureștene. Conform primelor informații, este vorba de un incendiu izbucnit într-un bloc de 10 etaje din cartierul Ferentari. Flacăra incendiului, spun reprezentații ISSU, a cuprins blocul de la etajul 2 și până la etajul 8 al blocului. Medicii au intervenit rapid, având în vedere că 8 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

Incendiu devastator în cartierul Ferentari

În această seară, din păcate, locuitorii unui bloc de 10 etaje din cartierul Ferentari au fost prinși în incediul devastator, care a cuprins o mare parte din etajele blocului. La această oră se intervine în zonă cu 14 echipaje de pompieri din toate unitățile de pompieri ale Bucureștiul și au fost aduse și 3 autoscări, plus 4 echipaje SMURD și două ambulanțe de urgență.

Blocul se află în cartierul Ferentari, din sectorul 5 al capitalei, mai exact pe strada Baciului nr. 4, fiind un bloc recent termoizolat. Reprezentanții ISU au luat decizia de a monta la fața locului și un spital mobil.

Locatarii blocului din cartierul Ferentari sunt luați în grija medicilor. Informațiile de la fața locului mai spun că cel puțin 30 de persoane au reșit să iasă din apartamente în momentul declanșării incendiului.

„Pentru stingerea incendiului s-a actionat din exterior utilizand autoscara. De asemenea au fost constituite echipe de cautare-salvare a posibilelor persoane surprinse de incendiu.”, au transmis reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Cel puțin 8 locatari au avut nevoie de îngrijiri

Pentru moment nu se știu cauzele exacte ale declanșării incendiului care a cuprins mai multe etaje din blocul situat în cartierul Ferentari. Exită și varianta ca incediul să fi fost declanșat și ca urmare a materialelor folosite la termoizolarea fațadei blocului respectiv.

Reprezentanții ISU spun că, totuși, a fost nevoie de intervenția de urgență a medicilor. ISU mai spune că a fost nevoie de intervenția medicilor în cazul a cel puțin 8 locatari. Toți cei 8 au avut nevoie urgentă de îngrjirea medicilor.

Punctul zero al declanșării, după primele informații, ar fi unul din apartamentele situate la etajul al doilea din blocul aflat în cartierul din Ferentari.

După stabilirea perimetrului și stingerea incendiului de pe fațada blocului, pimpierii au luat fiecare apartament în parte. Demersul este pentru a găsi posibile victime și pentru a determina cu exactitate care a fost cauza declanșării incendiului.

Rămâne să aflăm cauzele exacte, după ce pompierii vor demara ancheta la fața locului. Deocamdată, la ora la care scriem, nu a fost anunțată nicio victimă a incendiului din sectorul 5.