Imagini spectaculoase la Brăila. Au fost aprinse luminile de pe podul peste Dunăre

Luminile au fost aprinse vineri noapte pe toată lungimea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, a relatat Adevărul. Obiectivul va lega regiunile istorice Moldova, Muntenia şi Dobrogea şi va fi cel mai complex proiect de infrastructură din România din ultimii 30 de ani.

Sute de becuri au fost montate şi aprinse pe obiectivul care leagă judeţele Brăila şi Tulcea. Fotografiile au fost realizate vineri noapte de fotograful Radu Aramă și postate pe Facebook.

„Instalaţia de lumini are 2 kilometri şi, probabil, câteva sute de becuri”, a afirmat inginerul Viorel Eşanu, responsabil cu monitorizarea lucrărilor la podul peste Dunăre din partea constructorului Astaldi, potrivit Adevărul.

„Se va lucra şi în timpul nopţii”

Lucrările la podul suspendat de la Brăila sunt realizate în proporţie de peste 50 la sută.

Sute de muncitori lucrează pe ambele maluri ale obiectivului, care va fi cel mai mare pod din România şi al treilea din Europa.

„Începând de luni, începe construcţia cablului principal, iar de la 1 septembrie se va lucra şi în timpul nopţii”, a mai spus inginerul Eșanu.

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi inaugurat la sfârşitul anului viitor, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe 8 iunie, la TVR.

Foto: Facebook / Radu Aramă