Haine furate direct din camion în București. Suspecții au fost reținuți

Foto: Captură de ecran după o înregistrare video via ProTV

Trei bărbați au fost prinși în Capitală după ce au furat haine în valoare de 50.000 de lei dintr-un camion aflat într-o benzinărie.

„În noaptea de 7/8 august 2023, în jurul orei 04.30, polițiști din cadrul Secției 12 Poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 31 de ani, care ar fi sustras, dintr-un autocamion, mai multe articole de îmbrăcăminte, ce erau destinate unui magazin din Sectorul 3”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare, hainele trebuiau să ajungă în centrul comercial ParkLake.

De asemenea, din cercetări a reieșit că bănuiții ar fi fost sprijiniți de un al patrulea bărbat, de 27 de ani, depistat și acesta la scurt timp de la comiterea faptei.

„Cei patru bărbați au fost imobilizați și conduși la audieri, iar din activitățile de urmărire penală efectuate s-a stabilit că, în baza unei înțelegeri prealabile, în noaptea de 7/8 august, în jurul orei 03.30, bărbatul de 31 de ani, șoferul autocamionului deținut de o societate comercială cu profil de transport, după preluarea mărfii dintr-un depozit situat în județul Ilfov, s-ar fi întâlnit pe traseul de deplasare cu ceilalți trei, împrejurare în care, într-o stație de alimentare carburant, prin evitarea sigiliilor, bărbații de 23 și 27 de ani ar fi pătruns în compartimentul în care se găseau bunurile”, se mai precizează în comunicat.

Astfel, în timp ce camionul se deplasa către destinație, cei doi bănuiți au desfăcut mai multe colete cu marfă și ar fi sustras din interiorul acestora aproximativ 400 de obiecte vestimentare, bunuri pe care le-ar fi încărcat în saci. În tot acest timp, în urma camionului era o mașină, condusă de cel de-al patrulea bărbat implicat.

Când au ajuns la mall, șoferul a oprit pe o stradă, iar complicii săi au mutat sacii în autoturism și au părăsit zona.  Astfel, după ce s-a pus în mișcare autoturismul în care se aflau bănuiții de 23 și 24 de ani, precum și bunurile sustrase, acesta a fost blocat în trafic și oprit de polițiști.

La controlul efectuat asupra mașinii, au fost găsite hainele furate de cei patru bărbați.  Prejudiciul în valoare de aproximativ 50.000 de lei, a fost recuperat integral și predat persoanei vătămate.

„Totodată, în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că, în zilele de 27 iulie 2023 și 1 august 2023, bărbații de 23, 27 și 31 de ani ar fi sustras articole vestimentare în valoare de aproximativ 40.000 de lei, în timp ce acestea erau transportate de la același depozit la diferite centre comerciale din Capitală. În baza probatoriului administrat în cauză, cei patru bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de către Secția 12 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, se mai precizează în comunicatul de presă al poliției.