Home » Articole Recente » Grindeanu cere CCR să respingă propunerea Bombonicăi Dragnea privind abuzul în serviciu

Grindeanu cere CCR să respingă propunerea Bombonicăi Dragnea privind abuzul în serviciu

Prim-ministrul Sorin Grindeanu cere Curţii Constituţionale (CCR) să respingă ca inadmisibilă excepţia ridicată de Bombonica Dragnea, fosta soţie lui Liviu Dragnea, privind lipsa pragul valoric pentru incriminarea infracţiunii de abuz în serviciu.

Potrivit unor surse citate de adevarul.ro, Grindeanu arată, în punctele de vedere trimise de Guvernul României, că excepţia de neconstituţionalitate a articolului privind abuzul în serviciu, articolul 297 Cod Penal, este inadmisibilă.

Grindeanu ar fi citat mai multe paragrafe din Decizia 405/2016, în care CCR a analizat infracţiunea de abuz în serviciu.

CCR a explicat definiţia abuzului în serviciu, arătând că sintagma „îndeplineşte în mod defectuos” trebuie interpretată prin „îndeplineşte cu încălcarea legii”. Prin „lege” înţelegându-se doar legislaţia primară legi, ordonanţe simple şi ordonanţe de urgenţă. Nu şi dacă funcţionarul încalcă reglementări secundare: hotărâri de guvern, fişa postului, ordin ministerial, ordin de prefect, caiet de sarcini etc.

Prealuare realitatea.net

CIteste si ...

Transilvania Train lanseaza editia 2018

Organizatorii proiectului Transilvania Train anunță lansarea celei de-a doua ediții a călătoriei ce va avea …