Greșeala pe care o fac românii când vopsesc ouăle de Paște. Alegerea acesteia și cat timp se țin, de fapt, în frigider

Greșeala pe care o fac românii când vopsesc ouăle de Paște

Au mai rămas mai puțin de trei săptămâni până la Paște, iar oamenii au început deja să se aprovizioneze cu de-ale gurii pentru marea sărbătoare. Unele dintre cele mai căutate produse sunt vopselele și decorațiunile pentru ouă. Sortimentele sunt variate, dar trebuie puțină atenție la substanțele din componența acestora, pentru că pot provoca alergii și chiar intoxicații. Un alt lucru peste care trebuie să ne aplecăm este și timpul în care ținem ouăle în frigider.

Greșeala pe care o fac românii când vopsesc ouăle de Paște. Când e periculoasă vopseaua și cât timp le putem păstra în frigider

Medicul Laura Ene, specialist diabet, nutriție și boli metabolice, a dezvăluit, într-un interviu pentru Ziare.com, cât de periculoasă poate fi vopseaua de ouă.

„In general, toate vopselurile pentru ouale de Paste pot fi toxice pentru organism, din simplul motiv ca toate sunt obtinute industrial din coloranti artificiali care pana la urma sunt E-uri. Cu cat mai multe E-uri inscrise pe ambalaj sau, dimpotriva, cu cat nu exista un ambalaj pe care sa fie inscriptionata compozitia, cu atat sunt mai de evitat”, a explicat specialistul.

Pe de altă parte, doctorul este de părere că „nu este insa nici un pericol daca folositi vopsea de la producatori consacrati, daca respectati modul de preparare inscriptionat pe ambalaj, evitati ouale crapate in care s-a scurs vopseaua si, bineinteles, nu depasiti doza maxima recomandata de doua oua pe zi in cele doua zile de sarbatoare a Sfintelor Pasti”. Mai exact, românii ar trebui să evite vânzătorii neautorizați din piețe.

Putem ține la rece ouăle colorate timp de 5-7 zile 

În ceea ce privește durata pe care ouăle de Paște o pot petrece în frigider, aceasta spune că nu mai mult de cinci sau maximum șapte zile. A venit și cu un sfat pentru copii și femeile însărcinate sau care alăptează, indicând că aceste categorii ar trebui să consume ouăle roșii doar în primele două sau trei zile de la fierberea acestora.

„Nu este indicat sa le pastrati mai mult de 5-7 zile, si asta cu conditia sa le tineti la frigider. Mai mult, copiilor si femeilor insarcinate sau care alapteaza li se recomanda consumul oualor fierte doar in primele 2-3 zile”, a declarat Laura Ene. (Sursa: www.playtech.ro).

Despre Radio Tequila România