Ferrari va lansa un supercar electric în 2025

Te-ai blocat vreodată la întrebarea: Ferrari vs mașină electrică? Dacă da, vin cu două vești pentru tine. Ca să încep în stil clasic, vin cu cea bună și îți spun că producătorul italian de mașini va lansa primul său supercar full-electric. Vestea proastă este că va trebui să mai aștepți până in 2025 ca să îți poți cumpăra o bucată cu care să faci Uber Green.

Ferrari este un producător de experiențe, nu neapărat de mașini, iar orice pasionat îți va putea spune asta. Când cumperi una dintre mașinile acestea, nu ai doar o tablă pe patru roți, ci o poveste în mișcare. Iar mașina electrică va trebui să îndeplinească până la ultimul standard de calitate al producătorului înainte de a ieși din fabrică. Luând toate astea in considerare, 2025 chiar sună optimist.

Ferrari Electric 2025

Ferrari va scurt-circuita pista de curse

Șeful companiei, John Elkann, a vorbit despre planurile de viitor, iar acestea sună foarte electric. Ferrari a căutat mereu să inoveze, iar acum, urmărind trecerea brandului în sfera mașinilor electrice, mă simt ca atunci când am citit despre istoria companiei și am învățat despre cât de mult se lucrează la detaliile unei astfel de mașini.

Continuăm să executăm strategia de migrare spre electricitate într-o manieră foarte disciplinată. Pentru noi, este o nouă oportunitate de a concura la cel mai înalt nivel, testând limitele tehnologiei pe pistă, mai apoi transferând expertiza și pedigree-ul acesta în niște mașini pe care le poți conduce pe șosele.
John Elkann, CEO Ferrari

Cu nume precum Ferrari și Volkswagen, deja putem observa direcția în care se îndreaptă industria auto. Toată lumea vrea să producă mașini electrice, de la branduri accesibile, până la firme cu prestigiu și prețuri pe măsură. Dacă primul supercar electric al italienilor vine în 2025, ma întreb cu ce alți bolizi va concura.