Două persoane au murit, după ce mașina lor a fost lovită de tren, la Miercurea Ciuc. Locomotiva a luat foc

Accidentul s-a petrecut duminică, pe magistrala feroviară 400, la ieșirea din municipiul Miercurea Ciuc, județul Harghita. Doi oameni au murit după mașina în care se aflau a fost acroșată de un tren. În urma coliziunii, autoturismul a luat foc, iar incendiul s-a extins la locomotiva a trenului, transmite Centrul Infotrafic. Cei aproximativ 100 călători din tren au fost evacuați.

UPDATE ora 13.20. Potrivit locotenentului Teodor Maxim, ofițerul de serviciu de la ISU Harghita, incendiul este lichidat, iar la acest moment cei de la Serviciul de Criminalistică sunt la fața locului. Cele două persoane decedate sunt un bărbat de 51 de ani și o femeie. Traficul feroviar este întrerupt și la această oră.

Accidentul feroviar s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată, în zona Jigodin de la periferia municipiului Miercurea Ciuc, a anunţat Poliţia Judeţeană Harghita.

Un tren care circula pe ruta Iași-Brașov a lovit un autoturism, după care a izbucnit un incendiu la locomotivă.

Potrivit ISU Harghita, la locul accidentului, produs sâmbătă, 22 august, în jurul orei 12.30, s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Persoanele care se aflau în mașină nu au avut nicio șansă, fiind găsite carbonizate.

Cei aproximativ 100 călători din tren au fost evacuați. Niciunul dintre pasageri nu a fost rănit.

„Incendiul a fost lichidat, iar în acest moment se efectuează cercetarea la fața locului pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului”, nota Centrul Infotrafic, la ora 12.40.

Se estimează că reluarea normală a traficul feroviar va avea loc în cel mult 90 de minute.

Foto: ISU Harghita

Radio Tequila România