Doi tineri din Botoșani, reținuți, după ce au dat foc unei locuințe. Pagube de 35.000 de euro

Photo: Libertatea.ro

O fată de 21 de ani și un băiat de 26, din municipiul Botoşani, au fost reținuți marți de polițiști pentru 24 de ore, sub suspiciunea că au incendiat o locuinţă. Potrivit IPJ Botoșani, fapta lor a cauzat un prejudiciu care se ridică la 35.000 de euro, informează Agerpres.

”Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele unei tinere de 21 de ani şi al unui tânăr de 26 de ani, ambii din municipiul Botoşani, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi complicitate la distrugere”, a transmis IPJ Botoșani.

Potrivit autorităților, cei doi tineri ar fi procurat împreună lichid inflamabil şi ar fi incendiat pe 23 iulie interiorul unui imobil, aparţinând persoanei vătămate.

În urma incidentului, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziţie la domiciliile suspecţilor, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri care ar putea constitui probe în dosar.

Cei doi au fost audiați, iar ulterior reţinuţi pentru 24 de ore. Miercuri, 28 iulie, ei urmează să fie prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.