Doi şoferi au organizat noaptea o întrecere pe un bulevard din Braşov. Poliția a deschis o anchetă

Photo: www.libertatea.ro

În spaţiul public au fost postate secvențe video în care apar două maşini care se întrec noaptea, pe un bulevard din Brașov, pe care circulă şi alte autoturisme. Cei doi șoferi au folosit trecerea de pietoni ca linie de start, iar Poliția a demarat cercetări, a relatat news.ro.

În imaginile filmate, care durează 57 de secunde și care au fost postate miercuri pe Facebook de Federaţia Asociaţiilor de Proprietari, se vede cum două autoturisme se întrec noaptea pe un sens de mers, intră în sensul giratoriu, revin pe celălalt sens și opresc la trecerea pentru pietoni.

De acolo, cu un scârțâit de roți, ambii șoferi pornesc din nou în cursă, la semnalul verbal al unei persoane care se aude spunând „Start!”.

În timp ce cei doi şoferi participă la cursă, pe bulevardul care are câte trei benzi pe sens mai circulă şi alte autovehicule.

Conform Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari, imaginile au fost filmate pe Bulevardul Gării din Braşov, în noaptea de marți spre miercuri, la ora 3:15.

Poliția: „Facem cercetări”

Într-un comunicat de presă remis joi, Poliția Brașov a transmis că s-a autosesizat și că a demarat cercetări in rem.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov – Biroul Rutier s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări in rem, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice», faptă prevăzută şi pedepsită de art. 339, alin. (2) din Codul Penal”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, după publicarea imaginilor pe reţeaua de socializare.

Dosarul în cauză este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Radio Tequila România